Кухнята е сърцето на дома, мястото, в което се създават вкусните ястия, които събират членовете на семейството около масата. Но освен това тя е и помещението, в което върлуват огромен брой и всякакви видове бактерии...
Оказва се, че един от предметите, които се срещат в помещението, в което приготвяме храната си, са особено гостоприемни за бактериите. Британският микробиолог Примроуз Фрийстоун назовава няколко смъртоносни заболявания, които може да причини обикновената кухненска кърпа.
Още от Свободно време
-
10 мъжки признания за жените, които мъжете не ни казаха, а трябваше!
-
5 тайнствени места в България, които да посетите до края на годината
-
Спри нещата, които искаш, с мисли за тяхната липса. Мисли, че ги имаш, и ще ги имаш!
-
Всичко има край, но не и те: кои са най-дълго продължилите сериали в историята
Микроорганизмите върху кърпата могат да причинят инфекция на дихателните пътища, инфекция на кожата, инфекция на пикочните пътища, инфекция на сърцето, инфекция на очите, инфекция на белите дробове и много други опасни заболявания.
Според Фристоун основната причина за толкова много патогенни микроби е, че кърпите поглъщат много влага и често се оставят някъде в ъгъла мокри и смачкани на топка. Именно постоянната влага създава идеалната среда за развитие на цели колонии от бактерии, за които дори не подозираме.
Сега е времето да ви кажем, че целта на тази статия не е да ви накара да изпаднете в панически страх, а просто да ви предупреди за потенциалните опасности от употребата на кухненските кърпи и да ви накара да вземете мерки.
Ето какво трябва да направите, за да се предпазите:
Прочети още:
- Правиш ли това в кухнята? Хитрите трикове на добрата домакиня
- Най-мръсните части в кухнята, които забравяме да почистим както трябва
- Глупави грешки, които всички допускаме в кухнята