Защо е важно да носим слънчеви очила не само като аксесоар

Защо е важно да носим слънчеви очила не само като аксесоар
Снимка: iStock

Всеки знае колко важно е да се носят слънчеви очила през лятото. Оказва се обаче, че от още по-голямо значение е да предпазваме зрението си през останалите сезони, когато слънцето е разположено по-ниско - на линията на хоризонта. Това “помага” на вредните UV лъчи да проникват директно в очите, дори и в на пръв поглед мрачен ден.

Независимо от сезона, часовите интервали, в които слънцето е най-ниско разположено, са 08:00-10:00 и 14:00-16:00. Това е и времето, когато очите се нуждаят най-много от качествена защита от ултравиолетовите лъчи.

Ежедневното носене на слънчеви очила гарантирано предпазва очите от влиянието на UV лъчите, като по този начин значително намалява и риска от развитие на сериозни офталмологични заболявания, като катаракта, макулна дегенерация и птеригиум. Затова е от първостепенно значение да подберете внимателно своите очила - те са щитът на вашето зрение!

f
Снимка: iStock

Първото условие за качествени слънчеви очила са, разбира се, стъклата. Водени от криворазбрана суета, много хора пропускат важността на този фактор и подбират очилата си само и единствено според дизайна. Истински качествените слънчеви очила трябва обаче да бъдат на първо място защитник, а едва след това - аксесоар. По тази причина е необходимо да бъдат оборудвани с поляризирани лещи, които значително намаляват отблясъците, създавайки абсолютен комфорт за зрението.

При избора на слънчеви очила важна роля играе и рамката - за да осигури цялостна защита, тя трябва да обгръща окото на 180 градуса, като по този начин не позволява на вредните UV лъчи да проникват встрани. Освен това е необходимо дизайнът да бъде ергономичен, за да бъдат очилата комфортни при дълго носене - без да ви тежат или стягат.

Не на последно място, в никакъв случай не купувайте случайни продукти със съмнителен произход, които могат дори да навредят на зрението ви. Търсете слънчеви очила с доказано качество, като например Polaryte HD, които гарантирано осигуряват както цялостна защита, така и комфорт при носене.

f
Снимка: iStock

Не забравяйте, че профилактиката е най-добрата превенция на заболяванията. Затова подберете с внимание и грижа най-добрите слънчеви очила и ги носете през всеки сезон - очите ви ще ви отвърнат с ясно зрение и добро здраве.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти