Започва "Sofia Design Week"

Част от изложбата "Нов фолклор", която ще можем да посетим по време на фестивала. Тя обединява творбите на 30 сръбски автори в различни области на изкуството
Снимка: edno.bg

Петото издание на фестивала "Sofia Design Week" ще се проведе между 21 и 30 юни с прожекции, над 30 изложби, ателиета и занаятчийски работилници, инсталации, акции и музикална програма. Официалното му откриване е на 21 юни от 19,00 часа в Двора на Националната художествена академия.

В програмата ще бъдат включени още детски работилници, експозиции с продуктов и графичен дизайн от наши и международни артисти.

Организатори на "Sofia Design Week" са Edno и Фондация Америка за България. Събитието подкрепя кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

"Sofia Design Week" е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Темата на тазгодишното издание е "The Balkan Date", а основна цел е да се случи дискусия за балканския дизайн, с която да се стимулира творчески обмен между страните от Балканите и да съдейства за по-осезаемо присъствие на проектите от този регион на световната карта.

В продължение на 10 дни фестивалът ще ни срещне с новата вълна балкански дизайнери, които ще покажат професионалните си виждания за осмислянето на съвременната визуална среда.

* Пълната програма за "Sofia Design Week" можете да откриете ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти