Започва националната кампания „Купи 1 книга“ - за да има книги и утре!

жена книга
Снимка: Istock

Книжният бранш излезе с общ призив към читателите в цялата страна за бъдещето на книгата. Издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци и агенти се обединяват около каузата „Купи 1 книга“.

Под надслов „За да я има книгата“ те се обръщат към всеки, който в тези несигурни времена може да отдели средства за книга или има възможност да дари книги за кауза.

Книгата е това, което остава след нас. Книгата е извор на знания, забавление и идеи. Книгата е нашият живот и нашият смисъл. Днес светът на книгите е изправен пред истинско предизвикателство. И спасяването на този свят е в нашите ръце. Само заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще!

Това гласи призивът на инициаторите на каузата. Според тях именно малките усилия на всеки от нас могат да помогнат за спасяването на книгата като ценност и да гарантират нейното бъдеще.

Желаещите да подкрепят кампанията могат да го направят, като влязат в специално създадената уеб страница на инициативата ТУК. Оттам те имат възможност да отидат в електронния магазин на предпочитаното издателство или книжарница и да закупят книга по избор.

книга
Снимка:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти