Започна "Походът на книгите"

Започна "Походът на книгите"
Снимка: Thinkstock

Вчера – 2 април, на Международния ден на детската книга Асоциация "Българска книга" откри Националната кампания за насърчаване на четенето сред най-малките.

"Походът на книгите" стартира точно в 11.00 ч. на 2-ри април 2014 г. в детско-юношеския отдел на Столична библиотека. На рождената дата на Андерсен, в цял свят се празнува Международният ден на детската книга.

Затова началото на "Походът на книгите" бе даден тогава. 

Кампанията е насочена към децата от детските градини и началния курс на обучение в училищата. Целта е да се създаде интерес и да задържи вниманието върху вълшебния свят на детската литература по атрактивен и забавен за децата начин.

Мисията на АБК да насърчи четенето сред децата и юношите и да алармира обществото за негативните тенденции, свързани с грамотността и липсата на връзка между книгите и децата, ще бъде отразена в специални събития от 2 до 23 април тази година.

Активностите са подкрепени от популярните личности на България в акция "Известните българи четат на деца". Те ще се срещнат с децата в библиотеки, училища, детски градини, книжарници, както и на открито, в шатрата на Похода в Борисовата градина на 12-13 април.

В първата седмица на кампанията любимите си книжки ще прочетат Андрей Захариев, Александър Кадиев, Милена Николова ("Миленита"), Орлин Павлов и Станимир Гъмов.

В рамките на кампанията, между 2 и 23 април, младите читатели ще имат възможност да спечелят книга, като за целта ще трябва да съберат 9 печата в 9-те книжарници в София на гърба на официалния флаер на кампанията, който може да бъде разпечатан и от Фейсбук страницата на събитието.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти