Задава се много приятен български фестивал

Певицата Н'дамби, която ще е специален гост на фестивала у нас, пристига на церемонията по раздаването на тазгодишните награди "Грами" ("Grammy"), Лос Анджелис, февруари 2012 г.
Снимка: Getty/Guliver

Ако миналото лято сте попаднали под звуците на пилотното издание на "А to jazZ Festival", то със сигурност и сега ще повторите емоцията с тазгодишния му вариант.

Сцената вече се е сгушила в Докторската градина и ще приюти изпълнители и диджеи от 28 до 30 юни. Този път музикалната проява е озаглавена "Soul of America", защото стиловете, които ни очакват, са само и единствено соул и фънк.

Още с днешния първи ден от събитието силните музикантски заявки ще зарадват меломанските ни сетива. Няма как да пропуснем концерта на британската група "Рийл Пийпъл" ("Reel People"), с начален час 20,30, която може да се похвали със съвместната си работа с един от вокалистите на култовата соул и фънк банда "Инкогнито" ("Incognito") Тони Момрел.

Важен акцент в програмата е и участието на щатския соул изпълнител Франк Макком, като неговият лайф ще е на 29 юни от 20,30 часа. В ранния следобед, преди концерта му, той ще проведе майсторски клас по вокални изпълнения в Националното музикално училище "Любомир Пипков", който ще започне в 13,30 часа, а достъпът до него е напълно безплатен. Франк е творил с изпълнители от ранга на Принс и Шака Кан.

Фестивалният маратон ще приключи подобаващо на 30 юни, когато американската певица Н'дамби ще покаже, че неслучайно Ерика Баду я избира за своя беквокалистка преди години, а през 2011 г. тя получава номинация за "Грами" заради нейния четвърти самостоятелен албум "Pink Elephant".

От българска страна с нетърпение очакваме да чуем и гласа на Рут Колева, който ще се извиси около Докторския паметник на 29 юни точно в 19,00 часа.

Всяка музикална вечер ще започва със сет на диджей Мартен от 18,00 часа и ще завършва с джем сешъни в "Sofia Live Club", стартиращи в 22,30 часа.

* Пълната програма на фестивала може да видите ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти