За втори път в историята наградите „Оскар“ остават без водещ

Оскар награди
Снимка: Getty

Шоуто трябва да продължи, дори и без водещ, е мотото на наградите „Оскар“ тази година.

Изданието “Variety” съобщава, че решението на Академията, която присъжда наградите „Оскар“, е през 2019 г. да няма водещ на ежегодната церемония. Това се случва за втори път от 30 години насам след шоуто от 1989 г.

Оскар награди
Снимка: Getty

Вместо да разчитат само на едно лице, на сцената ще излизат различни актьори, които ще представят номинираните и ще връчват статуетките. Тaка времетраенето на церемонията по-кратко, а това вероятно ще се отрази положително на понижения рейтинг на шоуто през последните години.

Решението идва след като изборът на домакин за тазгодишното събитие се превърна в истинска одисея. Първоначално за водещ беше посочен комика Кевин Харт, а малко след това изплуваха негови хомофобски публикации в Twitter отпреди 10 години.

Оскар награди
Снимка: Getty

Актьорът беше принуден от Американската филмова академия да се извини, но след като го направи, Харт се отказа от ангажимента да води 91-вата церемония по връчването на наградите – по негови думи, за да не отмества фокуса на събитието, а именно честването на най-доброто в киното през изминалата година.

Церемонията по връчването на наградите „Оскар“ ще се състои на 24 февруари в „Долби Тиатър“ и ще бъде директно предавана по KINO NOVA у нас след полунощ.

Оскар награди
Снимка: Getty

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти