За какво сте хукнали по света, като все същите се връщате?

пътуване
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

От десетина години насам, откакто се появиха първите евтини авиокомпании, пътуването по света се превърна в негласно състезание.

Кой колко по-далече ще отиде, кой колко по-екзотична дестинация ще избере…

Кой колко пъти ще отиде донякъде, кой бодне пръв плажната си хавлия на поредния плаж с палми, пък в Дубай ако знаете колко е хубаво, пък как се релаксира в Индия (предполагам, сред кравите и мръсотията е доста разпускащо), как, кой, къде, колко…

Хукнаха да пътуват, но не донесоха оттам нищо повече от няколко пластмасови сувенира, до един произведени в един китайски завод.

пътуване
Снимка: Unsplash

Ядяха на едни и същи места, снимаха се на всички забележителности, за които имаше хаштаг в Инстаграм и…си останаха същите.

Пътуването не ги промени, не ги обогати, не им помогна да погледнат на себе си и на животите си по различен начин. Просто похарчиха едни пари, за да спят, ядат и пазаруват в същите магазини, които имаме и тук, но „в чужбина“.

Не се трогваха от бедността в азиатските държави, не се впечатляваха от реда в западните, не се поинтересуваха от една картина, от автора на един фонтан, в който иначе хвърлиха по 10 цента, че да се върнат пак там.

пътуване
Снимка: Unsplash

От пътуването има смисъл, ако те промени, ако те обогати духовно, ако разшири кръгозора ти и когато се върнеш обратно, да си нов човек.

Ако е само заради едните снимки, по-добре научете Фотошоп, все толкова лайкове ще съберете.

пътуване лято
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти