За хвърлените камъни в лицето на съдбата

За хвърлените камъни в лицето на съдбата
Снимка: Thinkstock

Не всичко е обяснимо, но всичко се преживява. Животът е твърде кратък за (не)сбъднатите молитви, а врявата и безумството ни нито ще го направят по-лек, нито по-сложен.

Състоянието на безтегловност познават само космонавтите. Останалите сме длъжни да се подчиняваме на гравитацията. Тя ни държи нащрек.

Срещите и разделите с хора следват собствен ритъм. Смяната на сезоните е само фон. Причините и следствията са такива, каквито са. Никой никога няма да узнае дали в определена ситуация постъпваме правилно. Хората са обидчиви и рискът да сме взели грешното решение остава. Това му е интересното на живота.

Казаните думи са хвърлените камъни в лицето на съдбата. Но пък няма и ненаказано добро. Противоречията в този свят са навсякъде около нас и понякога е излишно да дълбаем в дълбокото. Понякога е по-добре да захвърлим плоското камъче в езерната вода, за да се радваме на концентричните кръгове, които то оставя след себе си. Състояние на красота, която може да ни опомни преди да решим да говорим.

Пролетта напъва да се върне в живота ни и февруари е безсилен да спре кръговрата на мирозданието. Неусетно бялото вино ще измести червеното. Свети Валентин ще отмине, а картичките с любовни послания ще се озоват на дъното в някое чекмедже или в контейнера за боклук. Птиците ще запеят старите си песни, но за нас това ще е чисто нов репертоар след черния лед, който сковава улиците на града.

Въпреки противоречията, оптимизмът винаги е налице. Всичко зависи от гледната точка.

Снимка: Thinkstock

Няма време да съжаляваме за нищо. Спомените са само повод да осъзнаем, че още сме живи. Животът винаги върви напред. Любими места се изместват от други, а любовта може да се окаже предпоследна. Дишайки, имаме шанса да бъдем приятно изненадани - само миг е нужен за това.

Снимка: Thinkstock

Преживяват се болката и радостта, възторгът и отчаянието, разлъката и тъгата. Но без другите ние съществуваме половинчато. Думите често са простими. Има непростимо мълчание. Но ако има с кого да се споделите красотата на кръговете в езерната вода, които плоското камъче оставя след себе си, определено няма нужда от говор. Тази красота казва абсолютно всичко.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти