Създадено за Eucerin

За безпроблемна зима - вижте как да предпазите кожата си през студените месеци

За безпроблемна зима - вижте как да предпазите кожата си през студените месеци
Снимка: iStock/Getty Images

Зимата е официално тук – снежната приказка подсказва, че предстои най-магичното време от годината. Имаме много причини да обичаме този празничен сезон – топлината и уютa вкъщи, срещите с близките ни, многото подаръци и това, че най-сетне може да си поемем глътка въздух, да благодарим за всичко, което ни се е случило през годината, и да се отпуснем доволни от себе си, докато подготвяме новогодишния си списък с желания и обещания. Като споменахме подаръците и времето за себе си, веднага в главата ни изникват картинки с лежерни следобеди, процедури за лице и тяло... истинско блаженство.

Все пак има и неща през сезона, които не обичаме особено. Зимният вятър и понижаващите се температури намаляват нивото на влага в кожата и изчерпват естествените ѝ защитни сили. Промените могат да доведат до лющене, сърбеж, сухота, зачервяване и раздразнение на кожата. Ако имате чувствителна кожа, симптомите могат да бъдат още по-силни. За да не се стига дотам, най-добрата грижа е превенцията.

Снимка: iStock/Getty Images

Имаме разкошна идея за подарък, който съчетава практичното с приятното, защото красивата зима може да ни „подари“ суха и по-чувствителна кожа от обикновено – в този момент на помощ идва един вълшебен коктейл от съставки, който глези сетивата ни – балсамът за тяло.

AtopiControl от Eucerin е точното попадение под елхата за нашата кожа и тази на близките ни. Балсамът за тяло за ежедневна употреба съдържа Ликохалкон А, който активно облекчава възпаленията, Серамиди, защитаващи кожната бариера и предотвратяващи загубата на влага, както и масло от Ший и естествени масла от вечерна иглика и гроздови семки, които стабилизират защитната ѝ бариера.

Снимка: Eucerin

Леката му текстура на балсам „масло-във-вода“ попива бързо и облекчава мигновено, без да бъде нито мазен, нито да лепне. Ще се влюбите в резултата - незабавна хидратация, по-мека и гладка кожа, а при ежедневна употреба, ще усетите видимо подобряване на цялостното състоянието на кожата. AtopiControl балсам за тяло е дерматологично доказан да подпомага съня и да подобрява качеството на живот* (Beiersdorf PiU, Италия, Април/Май 2019) на хората, които имат атопичен дерматит.

Освен това е буквално „подарък за всички от сърце“, защото е подходящ за всеки тип кожа, включително и за най-нежната и чувстителна на новородените. Подарете (си) тази ефикасна грижа, която не само глези, но е истински супергерой за кожата в борбата ѝ с мразовитата зима.

Снимка: iStock/Getty Images

А ето и още няколко изпитани съвета, които ще са ви от полза през този сезон.

  • Защитавайте кожата си от слънцето. Не забравяйте, че зимното слънце също може да бъде опасно, затова трябва да използвате слънцезащитен крем с фактор 15 или повече, ако планирате да бъдете на открито за по-дълго време.
  • Използвайте овлажнител за вкъщи и в офиса, тъй като сухият и горещ от климатика въздух може да отнеме влагата от кожата ви.
  • Приемайте добавки с Витамин D. През лятото естественото производство на Витамин D се увеличава в резултат на ежедневното излагане на слънце, но когато настъпи зимата, това излагане намалява. Приемането на витаминни добавки може да допринесе за получаването на препоръчителните количества Витамин D през цялата година.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти