Възмездието: смелост, ежедневна битка или чистата истина?

Възмездието: смелост, ежедневна битка или чистата истина?
Снимка: Откраднат живот

Третият сезон на най-успешния български медицински сериал "Откраднат живот" изненада зрителите с нови попълнения в каста и интригуващи сюжетни линии. 

Най-успешният сериал на медицинска тематика у нас, който спечели милиони зрители с въздействащи лични истории и автентични случаи, се завърна в ефира на NOVA под наслов "Възмездието".

А именно възмездието, саможертвата, необратимите последствия от миналото и поговорката "на всекиму според заслуженото" се очертават като основата линия на трети сезон на "Откраднат живот".

Ето какво споделят за възмездието трима от ключовите имена в актьорския състав на третия сезон - Йоана Буковска-Давидова (в ролята на Виолета Захариева), Радина Думанян (в ролята на Биляна Захариева) и Александър Алексиев (в ролята на Александър Василев):

Йоана Буковска-Давидова

Виолета и нейното възмездие се оказаха чистилище за мен и затова всеки потърпевш ще се види в нейната болка. Ще припознае страха, отчаянието и безсилието на болния от рак, но също така и борбата, волята и характера, които се искат в тази ситуация. А не всички хора издържат на тази борба поради различни фактори и причини.

Виолета също така ме учи на смелост, защото тя само изглежда много корава, арогантна и безскрупулна до жестокост, но това е маската, която си е създала през годините. Изградила си я е, за да оцелява като жена и да се налага като личност в едно общество, в което явно тези приоритети и качества са важни, за да станеш лидер в нейната сфера. Смелостта не се състои в това да си достатъчно храбър,за да се хвърляш безразсъдно в опасни ситуации.

За мен смелостта се проявява, когато те е страх да направиш нещо и въпреки това се изправяш и да минаваш през онова, от което те е страх най-много. Благодарение на Виолета, Йоана беше длъжна да премине през много такива ситуации Като пресъздавах Виолета с крайностите й на поведение, това изискваше да отделя отрицателна енергия в такива дози, че Йоана в истинския живот става още по-мека, доброжелателна и състрадателна – колкото и абсурдно да звучи отстрани, тази роля балансира енергиите в живота ми. Тя изважда от мен всички лоши неща, които човек би могъл да демонстрира, и така за мен Виолета се превръща в своеобразна психотерапия.

Снимка: Откраднат живот

Радина Думанян

Възмездието за Биляна
... Цели два сезона персонажите в "Откраднат живот" се надбягваха със съдбата си, извръщаха глават назад, тичайки напред, бореха в името на живота или опитваха да подчинят обстоятелствата на собствените си желанията. Цели два сезона за зрителите, но цял живот за тях самите. Биляна Захариева спечели симпатиите на тези, които имаха нужда да виждат доброто и себеотвержеността в ежедневната битка със смъртта и не остана скрита за силните, които не успяха да оправдаят колебливия й характер в личен план.

Биляна се бори по нейния си начин - бавно, в непрекъснат дуализъм между "какъв съм" и "какъв искам да бъда" и в крайна сметка успя да достигне до сливането на тези две понятия, взимайки решението да замине с Александър. Да сложиш край на стария си живот, полагайки ново начало, е смелост, граничеща с лудост. Биляна не знае за болестта на майка си и за нея това е възмездието, което остава с отворен край.  Да бъдеш възмезден за делата си не винаги означава наказание обаче.

Понякога неведението е твоята лична компенсация за всяко едно страдание, съпътствано от грехове и погрешно направени избори. Така  че какво е възмездието, може да определи само когато на масата са поставени всички карти с лице нагоре. А за Биляна тези карти все още не са разкрити.

Снимка: Откраднат живот

Алек Алексиев

Не съм сигурен дали д-р Василев си тръгва, получавайки възмездие. След цялата информация, която получава обаче, той има нужда да се махне за малко, да рестартира системата.

Този човек осъзнава, че е живял 33 години в измама, но аз си мисля, че след време Василев ще осъзнае, че колкото и безбожна да е постъпката на Генадиев, именно благодарение на размяна, разполага с този живот. Благодарение на това той има Биляна и чака дете. Може би нямаше да бъде спасен. Може би нямаше да срещне Камбуров. Много хора съдят проф. Генадиев, но аз мисля, че след време Алекс ще намери пътя на прошката, колкото и клиширано понятие да е в 21 век. Пътуването ще бъде отрезвяващо за Василев. Най-важното е той

Вярвам, че каквото и да се случи, бих искал да знам истината. Независимо каква е тя. Ние живеем в свят, съграден от нас. Не знаем какво е било. Не знаем дали ние не сме били сменени като малки. Мисля, че е награда да разбере истината дори и по-този начин – когато духовният му баща проф. Камбуров е на легло, а Янко, който го е отгледал, е болен. Въпреки всичко това истината за мен и за Василев е за предпочитане. 

Снимка: Откраднат живот

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а всички епизоди можете да гледате отново в NOVA PLAY.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти