Специално

Въможно ли е: необяснимите явления, които може би са истина

котка краставица
Снимка: iStock

Слон, който рисува като човек, яйце, което подскача като гумено, котки, изплашени до смърт от една краставица и замразена риба, която се съживява. Мит ли са тези случаи или зад тях стои научно обяснение? Документалната поредица „Знаеш ли как?” по канал „Da Vinci”, който е част от EON Kids – част от ТВ платформата на EON, разкрива как се случват наглед необясними явления.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Много клипове в интернет показват необичайни неща, които не често ни се струват невъзможни. Учени развенчават най-известните от тях. Ветеринари казват, че котките обикновено не се страхуват от краставици. Водеща роля играе факторът на изненадата. Специалисти допълват, че формата на зеленчука прилича на змия, а дори котката ни да не е виждала никога влечугото, тя се страхува инстинктивно от него.

Друго видео показва как дълбоко замразена риба, поставена в леген с вода, започва да плува. Според зоолози по-големите екземпляри е възможно да оживеят след кратко замразяване, благодарение на антизамръзващата съставка в кръвта им. Това обаче не важи за всички видове риби, особено за по-малките.

Слон, който рисува прецизно като художник. Възможно ли е? Хоботът му има над 150 хиляди мускула. В края му има израстъци, които наподобяват пръсти. Слонът може да бъде много сръчен, така че не е невъзможно и да рисува, казват специалисти. В допълнение – това са едни от най-интелигентните животни. Зад красивите картини обаче се крие и дресьор, който напътства слона.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти