Вълнуващи съвременни класики в последната седмица на „Треска за Оскари“

Последната седмица на превърналата се в емблематична за филмовия канал KINO NOVA кампания „Треска за Оскари“ предстои да изненада зрителите с три премиери.

В понеделник, 18 февруари, цели два филма ще направят своя дебют в българския ефир. В 20.00 ч. Дев Пател ще опита да намери изгубеното си семейство, 25 години след като е осиновен от двойка в Австралия. Лентата с 6 номинации „Оскар“ – „Лъв: Стъпки към дома“ е адаптация на биографичния бестселър на Сару Брайърли, вдъхновен от невероятната история на автора.

Треска за Оскари
Снимка: NOVA

В 22.30 ч. пък ентусиазираната почитателка Пепи Милър ще се натъкне на Джордж Валентин – актьор в нямото кино в „Артистът“ с впечатляващите 10 номинации и 5 награди „Оскар“, сред които за Най-добър филм, Най-добра главна мъжка роля и Най-добър режисьор. След случайната среща тя започва да се издига в света на кино индустрията и преобръща света на Валентин с главата надолу.

Треска за Оскари
Снимка: NOVA

Във вторник Джейми Фокс ще влезе в ролята на освободен роб, който се превръща в ловец на глави и се впуска в опасно приключение със своя ментор Кристоф Валц в „Джанго без окови“. В 23.30 ч. „Ах, този джаз“ ще разкаже историята на един спектакъл, който се превръща в лична метафора за човешкия живот с 9 номинации и 4 награди „Оскар“.

„Треска за Оскари“ продължава в сряда, 20 февруари, когато Хю Джакман ще покаже как изглеждат гладиаторите на бъдещето в „Жива стомана“, а в 22.30 ч. „Отблизо" ще заплете отношенията между холивудските звезди Джулия Робъртс, Джъд Лоу, Натали Портман и Клайв Оуен.

Треска за Оскари
Снимка: Columbia Pictures

Отличената с две награди „Оскар“ любовна история между Джак Никълсън и Хелън Хънт в „Колкото – толкова“ ще превземе ефира на KINO NOVA на 21 февруари, четвъртък. В 23.00 ч. пък зрителите ще имат възможността да видят премиерата „У дома през август“ с участието на редица звезди, сред които Мерил Стрийп, Джулия Робъртс, Юън Макгрегър и Крис Купър. Филмът хвърля драматичен поглед върху живота на група жени, чиито пътища са разделени, докато семейна криза не ги събира отново в къщата, в която са отраснали.

В петък номинираният за 10 статуетки „Оскар“ – „Американска схема“ ще разкаже за един от най-големите скандали през 80-те години на миналия век, а в 22.50 ч. – филмът „Недосегаемите“ ще се съсредоточи върху  мафиотския бос, управлявал Чикаго по време на Сухия режим в САЩ и зареклия се да го срине служител на реда.

Треска за Оскари
Снимка: Annapurna Productions

Точно в 20.00 ч. в събота ще се завърти и анимацията за неповторимия град „Зоотрополис“, който е населен с животни от всякакъв вид и където можеш да постигнеш всичко. В 22.10 ч. отличеният с „Оскар“ за Най-добра поддържаща мъжка роля Робин Уилиямс ще влезе в ролята на обаятелен професор, които иска да помогне на гениалния, но непоправим бунтар Уил (Мат Деймън) в „Добрият Уил Хънтинг“.

Треска за Оскари
Снимка: Miramax

Последният филм в „Треска за Оскари“ в неделя ще разкрие историята на епичното приключение на Билбо Бегинс, изпълнено с джуджета, легендарни войни и магьосници – „Хобит: Неочаквано пътешествие“.

Финал на кампанията на 24 февруари ще постави специалното студио „Треска за Оскари: Голямата нощ“, което ще започне в 22.45 ч. по NOVA, а в 23.30 ч. ще се пренесе в ефира на филмовия канал KINO NOVA, за да посрещне старта на дългоочакваната церемония на престижните награди „Оскар“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти