Всичко, което трябва да знаем за юбилейните 90-ти награди "Оскар"!

Всичко, което трябва да знаем за юбилейните 90-ти награди "Оскар"!
Снимка: netinfo

Участието на Гери Никол в едно от най-обичаните телевизионни предавания - “Като две капки вода”, както и аферата Гинка и ЧЕЗ са едни от най-обсъжданите теми в страната. Но има едно събитие, което не отстъпва по зрелищност.

В нощта на 4 срещу 5-ти март филмовата академия на САЩ ще раздаде прословутите си награди Оскар. Това ще бъде 90-тата церемония по раздаването на така желаните статуетки, а водещ за втора поредна година ще бъде комедиантът Джими Кимъл.

Снимка: netinfo

Така Джими става първият водил две поредни церемонии от Били Кристъл насам. Обявено е, че сцената  в “Долби Тиътър” от която Джими ще води, и на която елитът на Холивуд ще стъпва, е украсена с 45 милиона кристали “Сваровски”, а онлайн се появи информация, че цялата церемония струва 44 милиона долара! Ако до сега не сте чували за известната “торбичка с подаръци”,   номинираните получават - в нея има неща на стойност 100 000 долара.

Снимка: netinfo

Един от често задаваните въпроси във връзка с наградите, освен коя актриса каква марка рокля ще носи, е въпросът  “Защо наградите се казват Оскар?”. И изненадващо е, че този въпрос няма категоричен отговор, но за сметка на това много версии - кръстен е на библиотекаря на филмовата академия, кръстен е на първият мъж на актрисата Бет Дейвис и какво ли още не.

Друг е въпросът защо са толкова важни тези награди, освен за чест и слава, разбира се. отговорът е -  заради парите! Спечеленият Оскар атоматично вдига цената на даден филм, актьор или актриса. За да разберете колко пари носи при мъжете и при жените, както и други любопитни факти около церемонията... гледайте видеото на прекрасната Андреа - нашето гуру в света на филмите:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти