Всички пътища водят към жената

Всички пътища водят към жената
Снимка: Towers Gallery

Жената през нейния поглед – нежна и романтична, и през неговия – дръзка, секси, на ръба на еротиката...

Различна, но във всеки случай докосваща сетивата – такава ще я откриете в картините на Гергана Владова и Петър Янков, които ще бъдат изложени в Towers Gallery до края на месец септември.

Личните теми на авторите - „Всички пътища водят към мен“ (на Гергана) и „Красотата е моето вдъхновение“ (на Петър), както и общият елемент в творбите им – женският образ и състояние, стават причина за този съвместен проект, който показва многоликите съвременната Ева – от непознатите красавици до популярните личности като Синди Крауфорд, Ерика Баду, Гуен Стефани...

За художниците:

Гергана Владова

Родена е на 28.04.1981 г. в гр. София. На 30-годишна възраст започва да се занимава с графика, а не след дълго и с живопис. Завършва гимназия с профил „Дизайн на облекло“ в 151 СОУПИ през 1999 г., след което заминава за Германия, където работи като помощник по декорите в Class Act Entertainment. През това време продължава да рисува живопис и портрети за частни лица и така до 2005 г., когато получава предложение за участие с няколко платна в ЮНЕСКО Гала в Дюселдорф. Това е първата ѝ публична изява с благотворителна цел.

Завръща се в България през 2006 г. и започва да излага творбите си в галерия „Астри“, където участва в ежегодните колективни изложби. 6 години, по-късно, през 2012-та поставя началото и на самостоятелните си изложби.

Художничката участва в множество международни конкурси и каталози за изкуство. Картините ѝ попадат в частни колекции в България, САЩ , Дания, Турция, Израел и Великобритания.

* * *

Петър Янков

Роден е през 1973 г. в София. През 1992 г. завършва Техникума по облекло ,,Вела Благоева“ със  специалност Конструиране и моделиране на облеклото, а през 1996 г. - Частната художествена академия ,,Жул Паскин“ със специалност Графичен дизайн.

Първата си самостоятелна изложба творецът прави през лятото на 2012 г. в хотел „Хилтън“ в София. Следват втора - през декември същата година в ,,Temporary Art Gallery“ , и трета - през пролетта на 2013 г. в ,,Галерия за съвременно изкуство 1908“, отново в столицата.

Петър Янков рисува с маслени бои върху платно в характерен графично-декоративен стил.  Повлиян е от изкуството на различни епохи - Античност, Ренесанс, Арт Деко, Поп Арт и Графити. Водещото в неговото творчество е естетиката. Предпочитана тематика са женските образи и голите тела. Картините от първите му две изложби са изцяло стилизирани и декоративни. В третата изложба се усеща присъствието на повече реализъм и детайлност, а в най-новите му творби се вижда стремеж към по-графичен рисунък, обем и пестеливост на цветовете.

Авторът обича да експериментира със стила, тематиката и колорита в живописта. Творчеството му постоянно се променя, с изключение на любовта му към красивото.

Изложбата можете да разгледате до 30 септември в Towers Gallery (ул. „Лъчезар Станчев” 5A - Софарма Бизнес Център, ет. 1).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти