Създадено за Kinder Surprise

Всяко дете иска да познава света на животните

Всяко дете иска да познава света на животните
Снимка: iStock/Getty Images

Достатъчно смели ли сте, за да поведете детето си на пътешествие из света на дивите животните? Да минавате заедно из влажни тропически гори, да плавате из студени ледени води и да прекосявате горещи пустинни дюни.

Децата са родени изследователи. Те притежават безгранично любопитство и неочаквана съобразителност що се отнася до възприемането на нови неща. А когато знанието е поднесено в игрива и интерактивна форма, тогава ученето се превръща в приключение без край.

Среща с „кораба на пустинята“

Снимка: Kinder Surprise

Така наричат едногърбата камила, заради нейната изключителна способност да прекосява големи пустинни разстояния, известни със своя негостоприемен климат - жарки дни и студени нощи.

Едногърбата камила е невероятно животно - може да издържа с дни без вода и храна, като спасителният ѝ пояс е голямата гърбица на гърба ѝ, в която се складират много мазнини.

Интересна подробност от нейното поведение е викането. Да, едногърбите камили обичат да издават силни гърлени звуци. Ако две или повече камили се развикат, бихте решили, че се намирате насред свада на големи гърбати разбойници.

Но да не решите, че камилите са все ядосани! Напротив, те са много приятелски настроени животни и от векове живеят в близост до хората. И до днес те се използват за пренос на багаж и пътуване, досущ като конете. Още едно доказателство за мирната им природата е отношението на майките камили към бебетата им - те мъркат и се галят в малките си рожби, проявявайки нежност, която не се среща често при дивите животни.

Всяка информация, поднесена по лек и интригуващ начин като този, може да заплени децата и да ги подтикне да искат да научат и още, и още.

Да опитаме още веднъж с…

… Дракон, познат като комодски варан

Снимка: Kinder Surprise

Това животно наистина прилича на дракон - има грапава кожа, остри нокти и здрави зъби. Всъщност е много, много голям гущер, който в по-голямата част от времето е спокоен и неагресивен.

Комодският варан живее далеч от нас - среща се на 5 индонезийски острова и никъде другаде. Обича да плува и често си прави разходки от един остров на друг в търсене на храна и себеподобни приятели.

Ако случайно срещнете комодски варан, по-добре не се доближавайте до него. Като всяко диво животно, той може да се уплаши и да нападне. А никой не иска да се бори с комодски варан - те са известни с това, че ядат месо и са доста добри и силни ловци.

Има една тъжна новина за вараните. Заради бракониерите, промените в климата и нашествието в техния див дом, те са застрашени от изчезване. Представяте ли си света без този огромен гущер, който не вреди на никого и ни напомня на герой от фентъзи приказка?

Има как да срещнете своето дете с тези животни

При това напълно безопасно и без нужда да пропътувате дълги разстояния. Обичаните от всички деца шоколадови яйца Kinder Surprise изненадват всеки любознайко с новата колекцията Natoons Habitat, която съдържа 16 различни играчки - на едни от най-интригуващите и любими животни от дивата природа.

Снимка: Kinder Surprise

Всяко яйце може да превърне малкото дете в голям изследовател и природозащитник. Но за тази цел то има нужда от помощта на родител. Приложението Applaydu е създадено с цел впускане в дебрите на животинския свят по интригуващ и възбуждащ детското въображение начин. 

Приложението е напълно безплатно, като основната му цел е образователно-развлекателна, при това не само за детето, а и за цялото семейство.

Посредством него можете да вдъхнете живот на малките животинки и да се отдадете на радостта от играта. Изживяването е незабравимо, заради добавената 3D реалност, генерирането на приказни истории и подтикването към развиване на умения за учене, разпознаване и анализ. 

Накратко как работи Applaydu приложението:

Първо, изтеглете и отворете приложението на телефона си.

Включете камерата си и сканирайте листовката, която ще откриете в шоколадовото яйце Kinder Surprise.

Попадайки в света на Natoons Habitat, ще ви посрещне невероятно съдържание, създадено да дава информация по игрив и остроумен начин.

В приложението ви очакват игри, информация и приказки. От „Сафари в саваната“ до „Приключение в океана“ и „Мистериозната джунгла“ - уникалните сюжети, в които Вашето дете ще се потопи, са специално създадени от експерти педагози.

Снимка: iStock/Getty Images

Applaydu предлага контролирана среда без стрес. Не се предлагат формати със състезателен характер. Не се зареждат реклами, нито се изисква добра интернет връзка (приложението работи и офлайн).

За да научите важни и интересни факти за животните и техния естествен хабитат, посетете Страницата на Kinder България, където ще откриете специално разработената енциклопедия. Под формата на увлекателен сбит разказ е представена най-ценната информация за всеки вид животно от колекцията Natoons. 

Напред към приключенията и опознаването на животинския свят с Kinder Surprise и новата колекция Natoons Habitat !

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти