Всеки се нуждаe от леля в живота си

Всеки се нуждаe от леля в живота си
Снимка: Unsplash

Леля, вуйна, стринка, тетка - думи с идентично значение, но регионални и културни смислови разминавания. Независимо по чия семейна линия е и дали изобщо имате биологична връзка с нея, нека си признаем: лелята е един от най-важните хора в живота на едно дете, но и също един от най-подценяваните.

Лелята е хибрид между майка и приятелка. На нея ще споделиш онази тайна, която те е срам да признаеш на своите родители, но и в никакъв случай няма да издадеш пред компанията ти, защото подозираш, че няма да те разберат. 

Снимка: Unsplash

Когато родителите страдат от емоционална и физическа преумора, лелите са винаги в режим на готовност като истински супргерои. Те ще прочетат десет пъти любимата книга на племениците им, без да се отегчат, и със свръхестествен ентусиазъм ще дадат всичко от себе си, за да влязат пълноценно в образа на Батман или Спящата красавица.

Често им се налага и да изпълняват функцията на рефер по време на семейни конфликти, като се стремят да скрият пристрастията си. Една майка знае най-добре как да отгледа детето си, но лелята предлага алтернативи и му открехва нова вселена с други гледни точки, които обогатяват светогледа още от ранна детска възраст. 

Снимка: Unsplash

Да преговорим, лелята е втората ти майка, по-възрастната ти най-добра приятелката, феята ористница и най-вярна съветница. И вместо заключение, нека не забравяме, че 8 март е празник и на лелята. От нас подсещането, от вас - инициативата. Сами ще се изненадате колко по-слънчев ще направите деня ѝ. Благодарете ни после.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти