Всеки от нас носи едновременно мъжка и женска енергия

Всеки от нас носи едновременно мъжка и женска енергия
Снимка: Weheartit

Всеки един от нас има в себе си женска и мъжка енергия, които са развити различно.”, каза Милена Родригес, консултант по успешни връзки в предаването „Ива от сутрин до обед“ по радио ФМ+.

„Женската енергия е пасивна, тя не прави нищо, тя просто е. В самото си съществуване е пълна и прекрасна, тази която изслушва, приема и подхранва.

Ако сме в женската си енергия, ние ще успеем да доставим максимално удоволствие както на себе си, така и на другите.

Тя е тази, която наблюдава и съзерцава себе си и всяка една жена има добре развито самочувствие и себеусещане, ако е успяла правилно да развие своята женска енергия.

Когато мъжът е в женската си енергия, тогава той е способен повече да изслушва другите без да ги прекъсва и да приеме различна гледна точка.”, каза Милена.

„Мъжката енергия е активната, целенасочената, тя ни кара да анализираме и да бъдем лидери.

Обикновено се смята, че при всеки човек доминира само единия тип енергия, най-често при мъжете е мъжката, а при жените-женската, но е възможно да се разменят.

Ако искаме да развием повече нашата женска енергия, то трябва да медитираме и релаксираме повече, докато за мъжката е нужно да сме по-активни и динамични като например тичане в парка.”, разясни ни Милена Родригес.

Балансът между мъжката и женската енергия е важен, защото те могат да бъдат много полезни. Например в работа е важно да се справяме адекватно с работния процес и в същото време да се сработваме и свързваме с колегите си.

Разделянето на мъжка и женска енергия е много важно, когато става въпрос за интимни взаимоотношения.

Ако жената е по-активната и взима решения относно връзката, то мъжът трябва да е по-спокоен и при него да е развита по-силна женската енергия.

Но по-често при мъжете е развита мъжката енергия и жени, които се опитват да бъдат лидери ги отблъскват.

Обикновено един мъж трябва да е по-целенасочен и инициативен, докато жената е спокойна, мила и откликваща на мъжките действия.”, завърши Милена Родригес.

Женските богини в живота ни

Мъжете са от Марс

Дали мъжете трябва да приемат жената такава, каквато е?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти