Време за четене: „Златното момиче“ е топла история за любовта, която остава след нас

книга
Снимка: Издателство Ciela

Наричана „кралицата на летните романи“, американската писателка Елин Хилдебранд бързо се превърна в хит сред българските читатели с нестандартните си сюжети, в които класическият плажен романс е обогатен с криминални истории, вълнуващи герои и семейни драми. 

Сега обичаната писателка се завръща у нас с новия си самостоятелен роман „Златното момиче“, определян от New York Times като „най-добрата ѝ книга“, който разказва зряла и осмислена история за непреходната любов към близките ни, вторите шансове и неочакваните обрати на съдбата

В един перфектен юнски ден – такъв, в какъвто започват всичките ѝ тринайсет плажни романа – писателката и майка на три деца Вивиан Хау е ударена от кола, докато тича близо до дома си на райския остров Нантъкет. Тя се издига в Отвъдното, където научава, че ѝ е дадено едно последно лято, в което може да наблюдава какво се случва с живота на близките ѝ.

Едно лято и три свръхестествени побутвания, с които да промени развоя на събитията на Земята и да помогне на децата си в трудни моменти. А такива определено не липсват, както скоро ще разбере Виви – защото и тримата са имали своите тайни, които сега са напът да излязат на бял свят. Виви ще трябва добре да помисли къде да използва „побутванията“ си.

Междувременно в Нантъкет нейната смърт остава мистерия и разваля досегашното спокойствие на това райско място, тъй като нито тя, нито полицията имат идея кой е бил зад волана при фаталния инцидент. Най-голямото притеснение на Виви пък е как ще се приеме последната ѝ книга – „Златното момиче“, която съдържа тайна от собствената ѝ младост.

Когато скритите истини излизат наяве, близките на Виви ще трябва да се изправят лице в лице с грешките си от миналото и да решат всички натрупани проблеми – със или без помощ от небето. И докато те се учат да живеят без своето „Златно момиче“, Виви ще трябва някак си да приеме, че трябва да ги остави.

Вълнуваща, неочаквана и невероятно нежна, „Златното момиче“ повлича читателите във вихрен танц от емоции още от първата страница и ни кара да се запитаме: напускат ли ни наистина хората, които губим, стига да сме ги обичали истински? 

Автор на над 25 романа, Елин Хилдебранд („Перфектната двойка“, „Опасни слухове“,„Зима в рая“, „Каквото се случи в рая...“, „Беди в рая“) още веднъж ни потапя в райското безвремие на остров Нантъкет, за да разкаже една по-различна плажна история. И да припомни, че дори в дълбините на зимата у нас съществува непобедимо лято.  

книга
Снимка: Издателство Ciela

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти