Време за четене: „Жега 2“ е вълнуваща предистория и продължение на екшън класиката с Ал Пачино и Робърт Де Ниро

книга Издателство Бард
Снимка: © 1995 Warner Bros. Entertainment Inc./Издателство Бард

От издателство „Бард“ на българския книжен пазар вече можем да намерим дългоочаквания роман „Жега 2“, който представлява едновременно предистория и продължение на криминалния екшън шедьовър на Майкъл Ман от 1995 г.

Дело на партньорството между писателката Мег Гардинър и прочутия режисьор, сценарист и продуцент на филма „Жега“, книгата обхваща годините на формиране на детектива от отдел „Убийства“ Винсънт Хана (Ал Пачино), както и на елитните престъпници Нийл Макколи (Робърт де Ниро), Крис Шихърлис (Вал Килмър) и Нейт (Джон Войт). Романът се отличава със същата изключителна амбиция, обхват, богати характеристики и внимание към детайлите като епичния филм.

Тази нова история води до събитията от филма и след това ги надхвърля, като включва нови герои от двете страни на закона, нови зашеметяващи обири и спиращи дъха кинематографични екшъни.

От улиците на Лос Анджелис през свърталища на съперничещи си тайвански престъпни синдикати в Парагвай до мащабна операция за пране на пари на наркокартел в Мексико, „Жега 2“ осветява опасните действия на международните престъпни организации и агентите, които ги преследват, като представя пълнокръвен портрет на мъжете и жените, които обитават двата свята.

Епичен по своя мащаб, „Жега 2“ е завладяващ, трогателен и трагичен шедьовър на криминалната литература от един от най-иновативните и влиятелни режисьори в американското кино.

книга Издателство Бард
Снимка: Издателство Бард

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти