Време за четене: заповядайте в хотел „Делфин“, където ви очаква мистерия за разплитане

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес

Годината е 1933 г., а малкото крайбрежно градче Дартмут е разтърсено от мистериозно убийство. Мълвата плъзва сред хората и стига до забележителния хотел „Делфин“, който тъкмо се подготвя за притока от туристи през летния сезон. Новината за намерения труп и разхождащия се на свобода убиец притеснява собственичката на хотела - госпожа Тредуел, която е решила да повери управлението на „Делфин“ на своята внучка Кити, докато временно отсъства. Страхът ѝ се засилва и от заплашителните бележки, които е започнала да получава напоследък: „Време е да върнеш това, което не е твое“. Затова наема бившия военен Матю Брайънт за охрана на хотела, знаейки, че така ще има някой, който ще се грижи за безопасността на Кити.

Отгледана под грижите на своята баба, Кити Ъндърхей е свикнала да се отнасят с нея като с малко дете, но този път е решена да покаже, че е способна да се справи с всяко предизвикателство. И все пак, когато установява, че някой е влизал в стаята ѝ и е ровил из личните ѝ вещи, младата жена не може да скрие безпокойството си. Затова се обръща за помощ към капитан Брайтън. Двамата започват свое разследване, което ги връща към внезапното изчезване на майката на Кити преди 17 години и слуховете за скрит, изключително рядък скъпоценен камък. Аленочервеният му цвят хвърля своята сянка върху внезапния пожар в хотел „Делфин“ и локвата кръв край поредното безжизнено тяло.

Едно е сигурно - някой е готов на всичко, за да открие камъка. От Кити и Мат зависи да намерят убиеца, преди той да стигне до тях.

Това е сюжетът на криминалния роман „Убийство в хотел „Делфин“, който вече можем да открием по книжарниците у нас от издателство СофтПрес.

„Убийство в хотел „Делфин“ от Хелена Диксън е първа книга от поредицата за госпожица Ъндърхей. Написана в духа на романите на Агата Кристи, тя представлява сложен пъзел от герои и случки, който читателят трябва да подреди, за да открие истинското лице на убиеца.

Динамичният сюжет, изпълнен с множество обрати, превръща „Убийство в хотел „Делфин“ в пристрастяващо четиво, подходящо за всички фенове на класическите мистерии. Несъмнено загадката, заложена от Хелена Диксън, провокира любопитството на четящите, но това, което превръща романът в бисер сред криминалните истории, е талантът на авторката да гради дума по дума перфектното скривалище от реалността. Място, което едновременно носи усещане за уют, но и държи сетивата нащрек. Свят, в който героите не изневеряват на принципите си и истината винаги излиза наяве.

Хелена Диксън е многократно награждаван автор на съвременна романтична проза и криминални романи, чието действие се развива през 30-те години на ХХ век. Живее в Обединеното кралство заедно със съпруга и трите си дъщери. Отглежда кактус на име Спайк, палава кръстоска между пудел и кокер шпаньол на име Теди и аквариум с тропически рибки. „Убийство в хотел „Делфин“ е първата книга от успешната ѝ поредица „Криминалните загадки на госпожица Ъндърхей“.

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти