Време за четене: "Версай"

Време за четене: "Версай"
Снимка: Colibri

„Версай” ни пренася във Франция от XVII век. Младият Луи XIV е твърдо решен да осъществи грандиозната си мечта – да построи невиждан замък в селцето Версай, за да изведе от Париж и да държи под око склонните към заговорничене благородници. И да сътвори за бъдните поколения едно истинско произведение на изкуството.

Историята му съдейства – поне що се отнася до втората част на мечтата му. А иначе Кралят Слънце е бивш любовник на Луиза дьо Ла Валиер, от която има син, настоящ любовник е на Анриет, съпругата на брат му Филип, както и бъдещ на придворната интригантка госпожа Дьо Монтеспан.

Да не забравяме, че кралската съпруга Мария-Тереза, от която се очаква да роди втория им син и за чиито любовници не става дума, поне не веднага, ражда момиченце с необичаен цвят на кожата... 

На този фон бунтовниците печелят все повече привърженици сред благородническото съсловие и прибягват до всевъзможни престъпления – от обикновения побой до отвличането, отровата и убийството.

За автора:

Елизабет Маси е известна американска авторка на исторически и хорър романи. Специализира се в писането на книги по телевизионни сериали като „Династията на Тюдорите” и „Версай. 

Мечтата на Краля Слънце”. „Версай” е пищна и завладяваща въображението история за любов, еротика и насилие, амбиция, коварство и предателство.

Още ревюта на някои от най-увлекателните книги може да откриете ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти