Време за четене: „Убийство в Ендърли Хол“ заплашва не само гостите на старо имение, но и цяла Англия

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес/iStock

Втората книга на Хелена Диксън от криминалната поредица за госпожица Ъндърхей е тук! „Убийство в Ендърли Хол“ предоставя на читателите нов мистериозен случай и вдига залога още по-високо. Този път опасност грози не само героите – застрашена е и сигурността на Англия.

Няколко седмици след драматичните събития в хотел „Делфин“ животът в крайбрежното градче се е успокоил. За 23-годишната Кити Ъндърхей обаче вече нищо няма да е същото. Веднъж открила истината за баща си, тя желае да научи повече за него и за връзката му с майка ѝ. Затова, когато получава покана да гостува в „Ендърли Хол“ – имението на нейната леля, Кити приема с надеждата да опознае роднините си.

Само че враждебната фасада на старото имение отразява отлично атмосферата вътре. Защото „Ендърли Хол“ е пълно с тайни, които ревностно пази – от факта, че господарката на дома, Лейди Медфорд, знае повече за майката на Кити, отколкото е готова да признае, до това, че в сградата са скрити документи с ключово значение за отбраната на страната.

Когато става ясно, че някой е влизал в кабинета на Лорд Медфорд и документите са изчезнали, всички гости на имението са заподозрени. Обстановката остава сравнително спокойна, докато на следващата сутрин не е открит труп и работата на полицията става далеч по-сложна, а престоят в „Ендърли Хол“ - опасен. Кити решава, че е време да се намеси, и заедно с капитан Матю Брайънт се включва в разследването. Загадката се заплита, жертвите се увеличават и Кити отново става мишена на хладнокръвен убиец. Ще успее ли да го спре и най-вече – ще подсигури ли безопасността на Англия?

„Убийство в Ендърли Хол“ от Хелена Диксън носи онзи заряд, който превръща привържениците на криминалния жанр от обикновени читатели в пристрастени фенове. Завладени от адреналина да изпреварят събитията и да открият кой е убиецът преди всички останали, те жадно поглъщат историята. Тук гладът за разплитане на мистерии е подсилен от напориста героиня с напредничаво мислене, която не се страхува от нищо.

15 разтърсващи книжни заглавия за твоето лято

Хелена Диксън балансира между суетата на британските аристократи и уюта на топлата приятелска атмосфера, познат от първия роман в поредицата. „Убийство в Ендърли Хол“ провокира интереса с нова, по-сложна загадка, но и с развитие на личната история на главните герои. Така в края на романа читателят получава своята порция отговори, но авторката си запазва правото да задава още въпроси. В следващата книга.

Припомнете си тук ► Време за четене: заповядайте в хотел „Делфин“, където ви очаква мистерия за разплитане

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес/iStock

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти