Време за четене: „Убийствен джаз“ e кървав роман за ценители, създаден по действителен случай

книга Издателство Кръг
Снимка: PR архив Издателство Кръг

Всеки ценител на музиката е мечтал да посети Ню Орлиънс: града на джаза, блуса и на Луис Армстронг – герой в „Убийствен джаз“. Написан от Рей Селестин, романът не просто ни пренася в легендарния град, а разказва за онези години от историята му, свързани с музикален възход, но и със смразяваща поредица убийства. Историята е написана по действителни събития и вече можем да я намерим на български с логото на „Кръг“. Изкусният превод е дело на Юрий Лучев, а оригинална корица е адаптирана от Стоян Атанасов, Kontur Creative.

През 1919 г. в Ню Орлиънс сериен убиец с прозвище Секирата убива шестима души. Градът е парализиран от страх и смут, a в редакцията на местния вестник се появява загадъчно писмо. Подписано от Секирата, то твърди, че бруталният престъпник ще се завърне, жаден за смърт, но… ще пощади всеки, в чийто дом звучи джаз. Истерията е осезаема. През тази нощ никой не спи, а Ню Орлиънс е потопен под звуците на новата и революционна за годините си музика.

Още трилъри и криминалета вижте тук:

15 разтърсващи книжни заглавия за твоето лято

Действителни събития в Ню Орлиънс подтикват Рей Селестин да напише дебюта си „Убийствен джаз“. Американският писател ги преплита със съдбите на героите си в опасно и непредсказуемо разследване. Младата секретарка в детективска агенция Айда и нейният близък приятел Луис, репортерът Джон Райли, лейтенант Майкъл Талбът и току-що излезлият от затвора бивш полицай Лука Д’Андреа са въвлечени в серия от неуправляеми събития. И всичко води към Секирата. Селестин бавно и методично подрежда парченцата пъзел, заложени у всеки от героите, за да подклажда майсторски напрежението от първата до последната страница.

Динамичният сюжет на „Убийствен джаз“ е изграден върху пищния нюорлиънски пейзаж, пропит от цветовете, езиците и битието на различни култури и вдъхновен от прогресивното звучене на джаза.

„Най-зашеметяващото постижение на Селестин, една наистина епична криминална хроника.“ - „Файненшъл Tаймс“

Рей Селестин е английски писател и сценарист. Романът „Убийствен джаз“ е част от майсторски създадената тетралогия на автора „Градски блус квартет“. Носител на множество награди за криминална литература, серията предстои да разкрие автентични джаз моменти от градове като Чикаго, Ню Йорк и Лос Анджелис.

книга Издателство Кръг
Снимка: Издателство Кръг

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти