Време за четене: „Танго“ е трогателна история от автора на „Мостовете на Медисън“

книга Лабиринт
Снимка: Издателство Лабиринт/iStock

По книжарниците у нас вече можем да открием ново издание на романа „Танго“ от писателя Робърт Джеймс Уолър.

Историята пренася в Саламандър - почти изоставено и обезлюдено градче, сгушено сред брулените от вятъра равнини на Южна Дакота. Малко след като се е дипломирал в Станфордския университет, Карлайл Макмилън пристига там, за да се отдаде на двойната си страст: дърводелството и самотата.

Не след дълго той се озовава в епицентъра на мълвите и опасенията, които са обзели жителите на градчето след странната гибел на неколцина души, намерили смъртта си при близкия Хълм на вълка - сурово живописно място, където навремето са живели индианци от племето на сиуксите, и което и досега се смята за свещено. Всички в градчето са убедени, е в дъното на смъртта им е черна магия.

И затова са смаяни, когато Карлайл купува изоставена къща и земя недалеч от Хълма на вълка. Той обаче е решил да обнови постройката и да я превърне в свой дом. И точно тогава среща невероятната загадъчна Сузана.

Освен писател, Робърт Джеймс Уолър (1939-2017) се изявява още като професор, фотограф и музикант. Автор е на седем романа и още редица издания с разкази, есета, снимки и нехудожествена литература. В най-известното му заглавие се превръща „Мостовете на Медисън“, което заедно с продължението му – „Безброй далечни пътища“, можем да намерим на български с логото на издателство „Лабиринт“. Макар и самостоятелна, историята в „Танго“, излязла на англоезичния книжен пазар през 2005 г., се счита за последна част от трилогията.

книга Лабиринт
Снимка: Издателство Лабиринт

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти