Време за четене: „Тайните на Тоскана“ e емоционална история за любов, загуба и надежда, вдъхновена от истински събития

книга Издателство Кръг
Снимка: Издателство Кръг

Как романтиката на италианската провинция се съчетава с ужасите на Втората световна война? На този въпрос отговаря британската писателка Анджела Печ в книгата си „Тайните на Тоскана“, която излиза на българския пазар на 16 август с логото на издателство „Кръг“, в превода на Ивелина Минчева-Бобадова и с красивата корица на Биляна Славкова от Kontur Creative.

Романът разказва за нежна любовна история и една дълго пазена тайна на фона на приказните пейзажи на Италия.

10 книги за романтично и горещо лято

33-годишната Анна наследява от покойната си майка Инес очукана стара кутия с дневници от нейната младост и обещание, че вътре се крие истината за голяма тайна от миналото ѝ. Италианските корени на Инес отвеждат Анна от Лондон в тосканската провинция, където тя се надява да открие повече за миналото на майка си.

В превода на дневниците от италиански ѝ помага привлекателният Франческо. По време на престоя ѝ в малкото тосканско селце двамата се опитват да сглобят парченцата минало, с което разполагат, за да стигнат до истината. А пред погледа им бавно изплува образа на младата Инес Сантини – пламенна девойка със смело сърце, която не се колебае да помага на Италианската съпротива по време на нацистката окупация. Докато се грижи за ранените свои другари в планинския лагер, Инес се влюбва в млад британски военнопленник. Дали мечтите ѝ да се оженят и заминат за Англия ще се осъществят? И на каква цена?

В тази малка общност в Тоскана някои военновременни тайни никога не са били предназначени да бъдат разкрити...

„Сюжетът на тази книга е вдъхновен до голяма степен от удивителната ми свекърва – Джузепина Мичели, която се влюбва в капитан Хорас Печ от Кралската артилерия на Английската армия, когато двамата се срещат в Урбино на 13 октомври 1944 година“, споделя авторката.

Британската писателка създава очарователна и емоционална история, вдъхновена от истински събития, за това как трагичните последици от войната отекват през поколенията и как любовта може да ни преведе дори през най-мрачните времена.

Анджела Печ е британска писателка и поетеса, която прекарва половината си време в Тоскана. Повечето от книгите ѝ също са посветени на това райско кътче. Като дете живее за няколко години в Италия със семейството си, а по-късно учи италиански в университета „Кент“ в Кентърбъри. „Където и да пътувам, съхранявам гледки, звуци и спомени за истории, които се чувствам длъжна да запиша“, споделя тя.

книга Издателство Кръг
Снимка: Издателство Кръг

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти