Време за четене: „Списъкът“ e мрачен и заплетен трилър, който не искате да оставите

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес

Самотен остров, около който витае зловеща легенда, и един старинен замък, по чиито коридори се долавят призрачни гласове. Определено не звучи като най-атрактивната локация за бляскаво събитие, но точно това искат младоженците Джулия и Уил за своя най-важен ден – нещо скандално, нетрадиционно и мащабно.

Сватбата на главната редакторка на светско списание и на риалити звезда събира на едно място гости от различни кръгове. Някои са близки роднини, които винаги трябва бъдат държани под око. Други са стари приятели на младоженците, които познават и най-дълбоките им тайни. Общото помежду им – всеки би убил, за да живее живота на Уил и Джулия.

За съжаление, прогнозата за опасна буря в сватбения ден се сбъдва и черни облаци надвисват над острова. С гневното море на повърхността изплуват дълго таена алчност, завист и ревност – достатъчни мотиви, за да се превърне един от присъстващите в убиец. И точно това ще се случи, когато зловещият вой на вятъра е най-силен и празничната шатра потъне в мрак.

„Списъкът“ от Луси Фоли се превърна в любима книга и на хиляди читатели по света, осигурявайки ѝ титлата „Най-добър роман“ в категория „Трилър и мистерия“ на наградите Goodreads. Романът е бестселър на The New York Times и един от фаворитите на Amazon за 2020 г.

Вълнуващ, завладяващ, пристрастяващ – така популярни медии и утвърдени имена в криминалния жанр, сред които са Антъни Хоровиц, Клеър Макинтош и Алекс Майкълидис, описват „Списъкът“ от Луси Фоли, сравнявайки писателския талант на авторката с модерна версия на Агата Кристи. Edna история за последиците от болните амбиции, за предаденото доверие и отровното жило на завистта, за омагьосания кръг, в който тормозът и жестокостта провокират отмъщение и ненавист. Роман за тайните от миналото, които се превръщат в ахилесова пета и застрашават крехката кула от лъжи, която собственикът им е изградил. Кула, която рано или късно рухва.

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес

Луси Фоли следва английска литература и в продължение на няколко години работи като редактор, преди да посвети цялото си време на писането. Автор е на криминални и исторически романи, преведени на повече от петнайсет езика. „Списъкът“ е вдъхновен от пътуване до Конемара, Ирландия, откъдето произхожда част от рода ѝ.

„Сватба, от която никой не е във възторг, забравени тайни и едно убийство ще ви подтикнат към куп догадки, но те ще са все погрешни.“ – Алекс Майкълидис

Истинско удоволствие. Луси Фоли притежава много остър ум.“ – Антъни Хоровиц

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти