Време за четене: „Спи спокойно“

книга Ciela
Снимка: Издателство Сиела

По книжарниците вече можете да търсите „Спи спокойно“ – новия роман на шведския феномен Андерс Руслунд, автор на смразяващите трилъри „3 дни“, „3 минути“ и „3 секунди“, който книга след книга завладява все повече и повече фенове на скандинавската криминална литература.

В миналото на криминалния инспектор Еверт Гренс има повече от една сянка, която се мъчи да го придърпа в пропастта. Той все още страда по паметта на обичаната си съпруга и детето, на което така и не са успели да се зарадват. Когато съдбата го сблъсква с непозната жена на гробищата, която също скърби по изгубеното си дете, нейната история отключва нещо в сърцето му, което инспекторът не е и очаквал.

Непознатата разказва, че четиригодишната ѝ дъщеря е била отвлечена. Полицията е прекарала месеци в издирване, но не е успяла да открие и следа. Накрая случаят е признат за неразрешим, а в земята е погребан празен ковчег. 

Три години след като страницата е затворена, Гренс отново отваря старите архиви. 

Оказва се, че в същия ден на друго място в Стокхолм е изчезнало друго четиригодишно момиче – отново без дори една следа. Двата случая са разследвани от различни екипи, никога не са били смятани за свързани. И двата са оставени неразкрити, полицията е обявила, че се предава.

Но годините са научили Гренс да не вярва в случайности. Възможно ли е двата случая да си приличат толкова много, без да имат реална връзка помежду си? Колко улики са пренебрегнати по време на разследването? Кое е късчето, което всички са пропуснали? И има ли надежда толкова време след като следите са изстинали, истината да излезе наяве?

Гренс е изправен пред най-предизвикателния си случай досега, в който ще трябва да се бори срещу часовника, срещу нежеланието на родителите да се изправят отново в лице с най-големия си кошмар, дори срещу собствените си колеги. С помощта на бившия агент под прикритие Пийт Хофман инспекторът разравя грижливо пазените тайни на смайваща международна престъпна мрежа. Но готов ли е да разбере чии лица се крият под маските?

Защото не бива да има милост за чудовищата...

Разследващият журналист Андерс Руслунд пише първите си трилъри – „3 секунди“ и „3 минути“ – в тандем с бившия затворник Бьорг Хелстрьом, а сам написва хита „3 дни“. Романите му са преведени на над 17 езика и имат адаптация за екран. Детайлните му лични познания за криминалния подземен свят запознават читателите по цял свят с несравнимия инспектор Еверт Гренс и полицейския информатор Пийт Хофман.

„Спи спокойно“ е вторият самостоятелен издаден у нас роман на Руслунд, чиито книги са му донесли милиони фенове по света и редица отличия.

книга
Снимка: Ciela

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти