Време за четене: „Скреж“

книга
Снимка: Издателство СофтПрес

От авторката на романите „Афиши в огледалото“, „Бал в Мулен Руж“ и „Виенски апартамент“ идва нов роман за спомени, които топлят, за смразяваща самота и за истината, скрита под леда.

Дима и Вида са ученички, когато се срещат за пръв път. Приятелството им разцъфва като цвете под лятното слънце и превръща ваканциите им в съкровищница от спомени. Звънкият им смях и дългите разговори заглушават онзи глас, който нашепва, че дружбата им няма да издържи под натиска на обстоятелствата. Дистанцията се трупа бавно от километрите помежду им, от месеците на раздяла и от социалния статус на техните семейства. Докато Вида израства с някои привилегии покрай партийните позиции на своя баща, Дима води по-обикновен живот. В техните очи обаче това няма значение – те са две приятелки, които си споделят всичко и намират утеха една в друга. Докато една тайна не отваря бездна в отношенията им и не поглъща изцяло топлите чувства.

книга
Снимка: Издателство СофтПрес

Пътищата на Дима и Вида се пресичат отново със значително закъснение. Повече от 20 години те не знаят нищо една за друга. Знаят единствено истини, които никоя не е посмяла да изрече на глас. Тайни, подхранващи онази ненавист, разпозната днес в погледите им. Съдбата обаче ги принуждава да се изправят срещу демоните от своето минало. Защото прошка се дава само на онзи, който събере смелост да признае греховете си и да преглътне горчивината. И когато изтръскат ледените иглички, забивали острите си върхове в сърцата им, отдолу Дима и Вида са пак онези смеещи се момичета. Две приятелки, поели по своя път.

Радостина А. Ангелова умее да вниква в човешката душа, да разпознава радостта и болката, да дава израз на онези най-съкровени и дълбоки мисли, които е трудно да облечеш в думи.„Скреж“ е роман, напоен с нежност и тъга, с носталгия и деликатни нотки на меланхолия. Отличаваща се с изключителен емоционален заряд, книгата разказва една история за чистосърдечна и безрезервна обич, плод на едно приятелство, и за сблъсъка с реалността, поставил край на детското безгрижие и наивност. Проникновен, многопластов, разтърсващ, „Скреж“ е роман, в който читателят има усещането, че пропада. Но точно преди да докосне земята, Радостина А. Ангелова подава ръка и му припомня, че след всяка зима отново идва пролет.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти