Време за четене: Шеметен екшън и политически конспирации в бестселъра „Часът на убиеца“

книга Издателство Кръг
Снимка: Издателство Кръг

Опасни тайни, политически лобизъм и вихрено преследване ще откриете на страниците на бестселъра на Матю Куърк „Часът на убиеца“, който вече е на книжния пазар у нас от издателство „Кръг“.

След успеха на романа „Нощният агент“ най-новият трилър на автора предлага неочаквани обрати, завладяваща динамика и оригинална история в стил, който напомня легендите на жанра Дейвид Балдачи и Джон Гришам. „Часът на убиеца“ излиза с изкусния превод на Майре Буюклиева, а оформлението на корицата е дело на Димитър Кьосев.

Бившият агент от Тайните служби на САЩ Ник Авъроуз сe оказва пионка в смъртоносна политическа конспирация във Вашингтон. Наемник за така наречения „Червен екип“, той тества сигурността около най-висшите държавни фигури в САЩ, за да намери уязвимите места преди реалните недоброжелатели. Ник може да се добере до всеки, когото пожелае, да пробие всяка охрана, да преодолее всяко препятствие, но въпреки това никога не е прекрачвал моралните си ценности.

Но когато е натопен за убийството на бивш директор на ЦРУ, враговете му не си дават сметка с кого се захващат. Благодарение на професията си Ник е развил уникалната способност да мисли като убиец, а в ектремната ситуация, в която се намира, това го превръща от преследван в преследвач. В борбата си за оцеляване Ник и неговата сътрудничка Дилия тръгват по следите на истината, за да разкрият мрачни и дълго пазени тайни.

Ситуирана във Вашингтон, историята с изключително непредсказуем сюжет насочва вниманието на читателя към задкулисните политически игри на компрометирани фигури от най-високите етажи на властта. Опасни личности, които не биха се спрели пред нищо, за да запазят поста си. А залогът в тази луда надпревара е най-влиятелната позиция в света – Овалният кабинет.

книга Издателство Кръг
Снимка: Издателство Кръг

Книгите на Матю Куърк са бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. Преди да се захване с художествена литература, той отразява пет години за списание „Атлантик“ темите престъпления, военни доставчици, терористични акции и международни банди. Финалист е на приза „Едгар“ и е носител на награда за най-добър първи роман от Международната организация на писателите на трилъри.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти