Време за четене: „Северни стихии“

книги
Снимка: Издателство Ера/iStock

Два дни преди Коледа. Млада жена е намерена мъртва под скалите в изоставеното, отдалечено село Калсхамарсвик. Дали е скочила сама? Или се е случило нещо много по-зловещо под фара със старата къща?

Зимата бушува и снегът се трупа безмилостно, заличавайки всякакви следи. На Ари Тор Арасон предстои особено трудно разследване, в което минало и настояще се преплитат и малцина са склонни да му съдействат. А когато работата го поглъща, личният му живот все повече страда.

Скоро полицаят прави шокиращо откритие: майката и по-малката сестра на жертвата са загубили живота си двадесет и пет години по-рано... на абсолютно същото място!

Разследващите започват бавно да разкриват мрачната история и заплетените тайни на селото и обитателите му, но броят на убитите не спира да се увеличава. Ари Тор и екипът му от участъка в Сиглюфьордюр трябва да побързат да заловят убиеца... преди следващата голяма трагедия!

Романите на Рагнар Йонасон са публикувани в 33 държави и са продадени в над 2 милиона екземпляра. Той е адвокат, банкер, писател и университетски преподавател. Превел е 14 от произведенията на Агата Кристи на исландски език. Носител е на редица престижни литературни награди.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти