Време за четене: "Сама в Париж"

Време за четене: "Сама в Париж"
Снимка: netinfo

На 22 юни излиза дългоочакваната нова книга на Джоджо Мойс – „Сама в Париж“. Авантюристичен, забавен и очарователен, сборникът с две новели и девет разказа е поредното доказателство, че Джоджо Мойс е една от най-добрите съвременни писателки. 

Нел е на двадесет и шест и никога не е ходила в Париж. Всъщност не е ходила никъде, защото е скучна и предвидима. И не си пада по изненадите. Или поне така си мислят всички: колегите, приятелят й Пийт и дори собствената й майка!

Нел организира романтично пътуване до Париж, за да им докаже, че грешат. Пийт обаче се отказва в последния момент и тя се озовава сама в Града на светлината. Нел не говори езика и се срамува дори да си хване такси. Решава да се прибере в Англия още на следващия ден и да се преструва, че това пътуване не се е случвало.

Атмосферата и красотата на Париж обаче я привличат неудържимо и я преобразяват. За пръв път в живота си Нел се осмелява да действа импулсивно и да се наслаждава на мига. Тя осъзнава, че харесва новото си независимо и дръзко „аз“ много повече от старото. Запознава се с привлекателния французин Фабиен и е напът отново да повярва в любовта, но съдбата има други планове.

Ще се окаже ли това най-вълнуващият уикенд в живота й?

За автора:

Джоджо Мойс е родена в Лондон през 1969 г. Прави успешна журналистическа кариера, но мечтае да стане професионална писателка. Дебютният й роман се радва на положителни отзиви на критиката.

Големият пробив за авторката обаче идва с появата на романа „Аз преди теб“ през януари 2012 година. За кратко книгата се превръща в истинска сензация, оглавява класациите за бестселъри, задържайки се в тях рекордно дълго време. От нея са продадени над 5 милиона екземпляра и е преведена на 38 езика. Медиите на Острова обявиха Джоджо Мойс за „най-добрата съвременна британска авторка“.

С романите „Аз преди теб“, „След теб“, „Момичето, което бях“, „Последното писмо от любимия“, „Корабът с булките“, „Един + един“ Джоджо Мойс си спечели много верни читатели и в България, които с нетърпение очакват новата й книга – „Сама в Париж“. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти