Време за четене: „Последното парти“ e триумфалното завръщане на кралицата на психологическия трилър

книга книги
Снимка: Издателство Ciela

С „Оставих те да си отидеш“, „Виждам те“, „Игра на лъжи“ британската писателка Клеър Макинтош, работила години наред като разследващ полицай, завоюва сърцата на читателите по цял свят, превръщайки се безапелационно в кралицата на психологическия трилър на британската сцена.  

Талантът, опитът и въображението на Макинтош се проявяват отново в дългоочакваната история на „Последното парти“ – блестящ и диаболичен роман, с който Макинтош дава начало на изцяло нова поредица с главен персонаж – интригуващата и загадъчна детектив Фион Морган.

Откъс от книгата прочетете тук >>>

Никой в Кум Койд – китно селце на границата между Англия и Северен Уелс – не си спомня кога е сло­жено началото на традицията с плуването в езерото Хлин Дрих, но всяка нова година се посреща с нея. До първи януари след новогодишното парти в дома на популярен местен магнат.

Защото на повърхността на кристалните води на вековното езеро, като че от мъглата, изплува именно трупа на заможния певец и бизнесмен Рис Лойд. И той несъмнено е мъртъв.  

Въпросът „Кой уби Рис Лойд?“ е обгърнат в мистерия и въпреки това заелата се със случая детектив Фион Морган има причина да подозира всички. Ако никой не е пророк в собствената си страна, то това правило важи с пълна сила за бившия популярен изпълнител, който гради своята империя около луксозния комплекс „Крайбрежието“ – атрактивно място за туристи и повод за завист и омраза на мнозина жители.

книга книги
Снимка: PR архив Издателство Ciela

Оказва се че под повърхността на бляскавото вилно селище има опасни течения, в които плуват измами, предателства, тормоз и насилие.

На място с толкова много тайни убийството е само началото на историята. Сред вековните борови гори около Кум Койд витае заплаха. Но Фион Морган може да се окаже „голяма беля“ за всички замесени. Дори и ако ѝ се наложи да работи с детектив Лео, с когото са се запознали по необичаен начин…

Защото този, който хвърля камъни, ще уцели опашката на дракона и може би ще го събуди.

15 разтърсващи книжни заглавия за твоето лято

На фона на величествени планински хълмове  и спиращи дъха гори се разиграват пагубни страсти, а това, което започва като обикновен случай, може да преобърне завинаги пътя на талантливата, но пазеща своите мрачни тайни детектив Морган.

Редувайки сцени от миналото и настоящето, Клеър Макинтош успява да постави читателя пред сложния пъзел на едно престъпление, в което се оглеждат натрупвани с години тайни и лъжи. Тук всички са заподозрени, а невинни сякаш няма.

Многопластов, мрачен и написан със завидна доза чувство за хумор, „Последното парти“ от Клеър Макинтош е заплетен, но изкусителен литературен лабиринт и без съмнение най-доброто от авторката, което сте чели до момента!

Откъс от книгата прочетете тук >>>

книга книги
Снимка: Издателство Ciela

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти