Време за четене: „По книгата ще ме познаеш“, следващият любим роман на всички библиофили

книга сърца
Снимка: iStock

Никога не съди за книга по корицата. Нито за мъж по вкуса му за книги.

Двама запалени читатели, една необикновена любовна история и списък с над 130 популярни заглавия от света на литературата превръщат „По книгата ще ме познаеш“ в следващия любим роман на всички библиофили.

Какво се случва, щом две приятелки, които пускат книги на свобода, напишат заедно роман, където събират модерна любовна история с имена като Джейн Остин, Емили Бронте, Харпър Ли, Джон Грийн, Джени Хан и много хумор?

Франки Роуз обича да чете и е в сериозна връзка единствено с любимите си книги. Да открие голямата любов – тази, за която чете в романите, се оказва предизвикателство, затова тя се обръща за помощ именно към богатата си книжна колекция с надеждата, че книга по книга най-после ще открие сродната си душа

Планът ѝ е да започне да оставя любимите си романи – с кратко послание и адрес за връзка – из влаковете и трамваите в Мелбърн с идеята те да привлекат изискания, чаровен и начетен мъж от нейните мечти. И той наистина се появява, но не благодарение на подсказките, които Франки е оставила. Съни пристига в нейната книжарница и разбива напълно теорията ѝ за читателските стереотипи. Нима е възможна връзка между ценител на класиката с почитател на съвременни тийнейджърски романи?

книга сърца
Снимка: Издателство Софтпрес

Вдъхновена от „Книги по релсите“ – инициативата на двете авторки за популяризиране на четенето в Мелбърн, „По книгата ще ме познаеш“ е свежа и забавна история, в която са вмъкнати препратки към над 130 заглавия от световната литература. „По книгата ще ме познаеш“ от Али Берг и Мишел Калъм е история за любовните несполуки на една обикновена млада жена, които се превръщат в сюжет на приказка с щастлив край. И всичко благодарение на магията на литературата и способността ѝ да ни насочва в правилната посока тогава, когато житейският ни компас е изгубил ориентация.

Али Берг и Мишел Калъм са приятелки от училище и днес живеят в Мелбърн, където Али е съосновател и творчески директор на агенция по дигитален маркетинг, а Мишел е преподавателка в основно училище. „По книгата ще ме познаеш“ е първият им съвместен роман, който е издаден вече в над 10 страни, превърнал се в бестселър в Австралия, Нова Зеландия и Великобритания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти