Време за четене: „Пеша из Хималаите“ и едно невероятно приключение отвъд безопасните маршрути

книга
Снимка: Издателство Вакон

Изследователско пътешествие по древния Път на коприната към забравеното кралство Бутан отвежда Левисън Уд отвъд безопасните туристически маршрути. Защото точно там е скрит истинският свят на Хималаите.

По време на своето петмесечно пътешествие той преминава през 5 държави и изминава 2700 километра през Покрива на света. Бившият парашутист и офицер от Британската армия се сблъсква с природни бедствия, жестоки екстремисти, номадски пастири, диви животни, бушуващи реки, шамани и лично среща Далай Лама.

„Пеша из Хималаите“ е история за куража, издръжливостта и добрината на непознатите, която ще събуди във всеки читател един забравен пътешественик. Разказът на един от най-добрите съвременни пътешественици и приключенци е създаден в стила на класическия пътепис. През 2016 г. книгата печели награда „Едуард Станфорд“ за пътеписи за „Най-добър пътепис на годината“.

книга
Снимка: Издателство Вакон

„Левисън Уд вдъхна нов живот на пътешествията и приключенията.“ - Майкъл Палин

„Страхотен приключенец и невероятен разказвач.“ - Сър Ранулф Файнс

„Той е един от най-смелите и решителни хора, които познавам.“ - Беър Грилс

книга
Снимка: Издателство Вакон

Левисън Уд  е английски изследовател и писател на пълно работно време. Роден е в Стафордшир, Великобритания на 5 май 1982 г. Завършва Университета в Нотингам, след което се записва в Британската армия. По време на десетгодишната си служба е водил експедиции до петте континента и е пътувал в над осемдесет страни. Като фотограф и журналист той създава истории за хората и културите на отдалечени райони и зони на военни конфликти. За да помогне за осигуряването на достъп до развивашите се икономики, той работи с различни регионални и национални правителствени служби.

Левисън Уд е защитник и участник в редица каузи, свързани с опазването на дивите животни по света. Член  е на Британското кралско географско дружество и на Международния клуб на изследователите.

„Аз съм страстен пътешественик и фотограф. Пътувам, за да срещам и опознавам различни хора и места, а след това ги описвам в книгите си. Усещанията и емоциите, които ми дават тези пътешествия, не мога да сравня с нищо друго. Едни от най-интересните ми експедиции са по поречието на река Нил, в Хималаите и Централна Америка.

Планирам внимателно всяко пътешествие. Обмислям отделните етапи – началото, средата и края, като добавям щипка разнообразие и приключение между тях. Винаги оставям място и за доза здравословен риск, който контролирам с добро планиране и логистика. Избирам места далеч от познатото и търся срещи с местните, опитвам се да разбера какво превръща отдалечените и трудни за живеене пущинаци в дом за тези хора.“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти