Време за четене: "Ох..."

Време за четене: "Ох..."
Снимка: Weheartit

„Декември е месец, през който мъжете се напиват – убиват, изнасилват, завързват неподходящи връзки, признават чужди деца, бягат, стенат, умират…”

Декември е само месец от живота на една жена. Но месец, през който Мишел ден след ден се бори с демоните вътре в себе си, рискувайки да се изгуби във водовъртежа на спомените, секса и смъртта. Баща й, масов убиец, от трийсет години е в затвора. Седемдесет и петгодишната й майка е на път да сключи брак с два пъти по-млад от нея мъж.

Бившият съпруг на Мишел разчита на нея, за да получи професионално признание. Любовникът й е не друг, а мъжът на най-добрата й приятелка. Синът й има връзка с жена, бременна не от него. А самата Мишел е влюбена в онзи, който я е изнасилил…

 „Ох…“ не е разказ, а разголваща изповед на една жена, която се опитва да проникне в собствените си демонични тайни. Хладна и безцеремонна, Мишел управлява компания за видео игри, а в личния си живот е точно толкова непоколебима, колкото и в бизнеса.

След като неизвестен мъж я напада и изнасилва в дома ѝ, ежедневието й се преобръща. Мишел тръгва решително по дирите му и това въвлича престъпник и жертва в опасна и напрегната игра, чийто развой е абсолютно непредвидим.

Тази книга е и огледало, което улавя образа на съвременната жена изобщо, независима и отговорна, целеустремена и противоречива, поела до голяма степен бремето на един все по-малко мъжки и съвсем не женски свят.

За автора:

Култовият френски автор Филип Джиан (1949) е написал 23 романа, три от които са известни на българския читател: „37,2° сутринта“ („Бети Блу“), „Проклета въртележка“ и „Навън към себе си“ – и трите издадени от ИК „Колибри“.

Възхваляван и оспорван от френската критика, той е „настолният“ писател на поколението, съзряло в края на двайсети век, смятано от мнозина за наследник на бийт-културата. Книгите му са преведени на повече от двайсет езика, а успехът му е колкото траен, толкова и неоспорим. „Нечистота“ излиза през 2005 г., след което Джиан слага началото на амбициозен проект – роман с продължение, от който вече е издал три тома.

Още ревюта на някои от най-увлекателните книги може да откриете ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти