Време за четене: Най-уникалните билки в България откриваме в прелестно илюстровано издание от Искра Урумова

книга Ciela
Снимка: Издателство Ciela

С великолепното илюстровано издание „Коя е билката?“ обичаната писателка Искра Урумова („Откраднато, обречено, опазено“ и „Орисано“) и потомственият билкар и фитотерапевт Елионора Недялкова ни посвещават в рецептите и знанията за 17 билки, които можем да открием в България.

Дни преди най-мистичния български празник Еньовден издателство „Сиела“ ви кани да се потопите на премиерата на тази полезна и информативна книга, която ни води из безкрайните богатства на родната природа. 

книга Ciela
Снимка: Издателство Ciela

Представянето ѝ ще се състои във Варна на 21 юни 2023 г. от 18:30 ч. в двора на Археологическия музей (бул. „Княгиня Мария Луиза“ 41), където ще си поговорим за поверията, сказанията и мистиката, които билките носят със себе си. Линк към Фейсбук събитието може да откриете ТУК.

За да бъде още по-красива вечерта, фолклорна формация „Четирилистна детелина“ при НЧ „П. Р. Славейков 1928“ с ръководител Петя Горанова ще ни омае с вълшебните си гласове. Защото България е Царството на билките, а всеки един от нас заслужава да се научи как да владее тяхната магия.

От някои от най-разпознаваемите билки като мащерката, лайката и маточината до билки като ашерсоновия оман и теснолистия живовляк, които малко читатели са срещали, „Коя е билката?“ дава ценна информация за лечебните свойства на 17 растения, както и къде виреят, кога се берат и как се съхраняват, за да запазят най-ефикасно свойствата си.

Забравени народни песни, тайнствени поверия и рецепти от миналото намират своето място сред страниците на това прелестно издание, което се превръща в истинско бижу за всяка библиотека с майсторските илюстрации на художничката Таня Минчева. В него почитателите на Искра Урумова ще открият и специална изненада – авторска „Приказка за билките“, която примамва читателите с вълшебна история за произхода на билките.

книга Ciela
Снимка: Издателство Ciela

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти