Време за четене: „Мълчанието на цвета“ ни кани в приказната вселена на Нарине Абгарян, където има място за всички

книга Издателство Лабиринт
Снимка: Издателство Лабиринт/iStock

Нарине Абгарян, писателката, покорила сърцата на хиляди читатели у нас, отново ни кани в приказната си малка вселена, където има място за всички: и за влюбените, и за отчаяните, и за застигнатите от скръб, и за късметлиите, за да ни разкаже за поезията на живота, за изборите, с които пишем своята съдба, за герои, с които ни е уютно и с които се срещаме като със стари приятели.

Новият ѝ сборник с новели, разкази и пътеписи „Мълчанието на цвета“ вече е по книжарниците у нас с логото на издателство „Лабиринт“. Към историите Нарине Абгарян ни приобщава с тънък хумор, прозорливост и великолепен език към житейски уроци и към най-важното си послание: каквото и да ни се случва, на каквито и изпитания да се натъкваме, има една велика сила, която ни носи избавление и ни вдъхва утеха: любовта.

„Винаги ми е вървяло на добри хора“, споделя писателката. „Всеки от тях е добавял важно парченце в недовършената картина на света, която се стремя да рисувам. Всеки е внасял онова, което не ми е достигало. Всеки ме е учил на нещо.“

Нарине Абгарян е родена в град Берд, Армения. През 1994 г. отива да следва в Москва. Там среща любовта на живота си и остава в Русия. Има външност и ръст на модел, но в годините на безпаричие работи в чейндж бюро. Започва да пише като блогър. Разказите ѝ са толкова увлекателни и сладкодумни, че с нея веднага се свързват най-престижните издателства.

Прочува се първо като детска писателка с автобиографичната поредица „Манюня“. Вече е издавана във Франция и Прибалтика. През 2016 г. е сред почетните гости на Салона на книгата в Париж. Държи на родовата си история и в книгите си често се връща към своите корени и към тежката участ на Армения. Пише на руски. Обича джаз, филмите на Уди Алън и Алмодовар, картините на Магрит, прозата на Чехов, Маркес и Джон Фаулз, стиховете на Йосиф Бродски.

книга Издателство Лабиринт
Снимка: Издателство Лабиринт

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти