Време за четене: "Момичето преди"

Време за четене: "Момичето преди"
Снимка: Weheartit

Градски кошмар, достоен за трилър роман – да си намериш прилично жилище под наем в голям град с ограничен бюджет. Всеки, минал през това, може да разбере облекчението на Джейн, когато прекрачва прага на Фолгейт Стрийт 1. Къщата е архитектурен шедьовър. Минималистичен интериор. Простор и светлина. Перфектното място да изтриеш болката. Да се преродиш. Но има правила.

„Момичето преди“ от Дж. П. Дилейни е книгата събитие на Франкфуртския панаир през 2015 – правата за превод на все още незавършения ръкопис се продават като топъл хляб, а слуховете, че зад инициалите на непознатия досега автор се крие световноизвестен писател с няколко бестселъра в биографията си нагнетяват напрежението още повече. Търговете за авторски права достигат рекордни суми. Романът е продаден „на зелено“ в 39 територии.

Преплитайки съдбата на две жени в калейдоскоп от болка, измами, смърт и двуличие, „Момичето преди” е хипнотичен роман в традицията на „Не казвай сбогом”.

На теория високотехнологичната къща на Фолгейт Стрийт 1 се отдавана под наем – не практика тя подбира наемателите си. Загадъчният архитект, проектирал жилището, изисква желязна дисциплина и пълен контрол. Въпреки невероятните системи за сигурност този дом не е крепост, той е школа. Изисква, проверява, променя.

Джейн е покорена от усещането за хармония, което носи къщата, и привлечена от деспотичния й създател. Скоро обаче научава, че миналото на перфектното жилище е белязано с кръв. Ема – момичето, живяло тук преди, умира при неясни обстоятелства.

Докато се опитва да разкрие мистерията, Джейн разбира, че общото между нея и Ема не е единствено невероятната външна прилика. И тя като Ема е на прага на ново начало след изживяна трагедия. Сега взема същите решения, доверява се на същите хора и е заплашена от същия край.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти