Време за четене: "Лятото преди войната"

Време за четене: "Лятото преди войната"
Снимка: netinfo

На 29 юни излиза „Лятото преди войната“ – новата книга на Хелън Саймънсън, позната у нас с романа „Последната битка на майор Петигрю“.

Наричат Хелън Саймънсън „съвременната Джейн Остин“. И има защо. С богатия си език, английски хумор и остроумен диалог, тя продължава традицията на великата си предшественичка.

Източен Съсекс, 1914 г., краят на поредното безметежно английско лято. Студентът по медицина Хю гостува на любимата си леля Агата в крайбрежното градче Рай. Към тях се присъединява и братовчед му Даниъл, който учи в Оксфорд и мечтае за бохемския живот на поет.

Агата току-що е рискувала репутацията си, издействайки назначението на жена като преподавател по латински език в местното училище. Това нечувано нововъведение се сблъсква с огромния скептицизъм на консервативното провинциално общество.

След като се запознава с новата учителка, Агата също е обзета от съмнения. Беатрис е много по-свободолюбива и привлекателна, отколкото подобава на учителка. Тя вярва в силата на образованието и държи да остане свободна от брачните окови. Чарът на Даниъл и чудесният характер на Хю обаче я карат да преосмисли решението си.

Идиличният живот в английската провинция е към своя край. Жителите на Рай са повлечени във вихъра на Първата световна война, който поставя на изпитание крехкия прогрес и закостенелите традиции.

Беатрис и Хю откриват път един към друг, а светът покрай тях си поема дъх и като на шега прави крачка към бездната...

За автора:

Хелън Саймънсън e родена в Англия. Завършила е Лондонския колеж по икономика и е работила като специалист по туристически реклами. Впоследствие се премества в Америка.

Живее заедно със съпруга си и двамата им синове в района на Вашингтон.

Благодарение на семейството си Хелън Саймънсън успява да сбъдне голямата си мечта – да стане писател. Пътят е дълъг, но резултатът определено си заслужава.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти