Време за четене: Лени Кравиц по-откровен от всякога в автобиографията си „Да бъде любов“

Лени Кравиц
Снимка: Hybrid Books

След Джей Зи, Фреди Меркюри, Роб Халфорд и Пол Стенли, в каталога с вълнуващи музикални истории на издателство HYBRID BOOKS се нарежда и Лени Кравиц.

Автобиографията му „Да бъде любов“, написана съвместно с журналиста Дейвид Риц, направи световната си премиера през октомври 2020 г., а от 1-ви юни вече е на книжния пазар у нас.

Лени Кравиц
Снимка: Hybrid Books

Кръстена на дебютния студиен албум на Кравиц от 1989 г. “Let Love Rule”, в нея намираме откровен разказ от първо лице за пътя му към музиката. От страниците на мемоара изпълнителят ни превежда през първите 25 години от своя живот, изградили го като творец и прекарани между Горен източен Манхатън, Болдуин Хилс и Бевърли Хилс в Лос Анджелис, Франция, Англия и Германия.

„Моята история е поредица от песни, между които съществува магическа връзка. Никога досега не бях осъзнавал естеството на тази връзка, докато не започнах да пиша. Чак тогава магията подейства. Животът ми е основан на противоположности. Черно и бяло. Юдаизъм и християнство. „Джексън Файв“ и „Лед Цепелин“. Приел съм, че душата ми е зодия Близнаци. Извличам най-доброто от нея. Обожавам я. Ин и ян се смесват в сърцето и в съзнанието ми, осигуряват необходимия баланс, подхранват любопитството ми, дават ми усещане за спокойствие и лекота.“

Кравиц, който съвсем наскоро навърши 57, споделя не само за развитието си като певец, текстописец и продуцент, но и ни допуска в личния си живот. Сред историите, които той разкрива в книгата, са тези за сложните отношения с баща си Сай, режисьор и продуцент, и своята майка Рокси Рокър, популярна актриса от телевизионния екран през 70-те.

Спомняйки си думите „и ти ще го направиш“, които като младеж чува от Сай след като е изневерил на майка му, Кравиц определя написването на мемоарите като „огромна терапевтична сесия“ в интервю за GQ. Пред изданието той признава:

„Тези думи ме засегнаха повече, отколкото предполагах. Имаше моменти в живота ми, когато това беше много трудно, а аз не разбирах защо“, споделя той. „Обичам баща си и се помирихме преди той да почине, но се бях вкопчил в някои неща, които ме засегнаха във връзката ни и чрез написването на книгата успях да премахна критиките, към които се бях придържал, и просто го възприех като човешко същество.“

Лени Кравиц
Снимка: Hybrid Books

Сред останалите герои в автобиографията на изпълнителя е музата на музиканта и негова най-голяма любов Лиса Боне, от брака с която се ражда и дъщеря им - актрисата Зоуи Кравиц.

„Да бъде любов“ излиза на български с оригиналната си корица с кадър, заснет от Антон Корбин още когато музиканта е в началото на своята кариера. Автобиографията може да открием у нас в два варианта - с меки корици и луксозно издание с твърди корици и кожена обшивка.

Лени Кравиц
Снимка: Hybrid Books

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти