Време за четене: „Изкуството да съблазняваш“ или как да овладеем механизмите на желанието

книга Ciela Изкуството да съблазняваш
Снимка: Ciela

По книжарниците вече можете да откриете ново издание на съвременната класика „Изкуството да съблазняваш“ от американския писател Робърт Грийн („Законите на човешката природа“, „Майсторството“, „48-те закона на властта“ и др.).

Самата дума „съблазняване“ – в романските езици seduction – произлиза от латинската дума за „подвеждам, заблуждавам“. Но това прави ли изкуството на съблазняването нещо грозно или лошо? Не е задължително.

книга Ciela Изкуството да съблазняваш
Снимка: Ciela

Съществуват различни видове съблазняване – сексуално, обществено, политическо. Великите съблазнители добре познават сложното изкуство да очароват, доведено до съвършенство чрез комбинация от инстинкт и опит. Веднъж овладели мощта на съблазяването, те могат да го използват всеки ден, за да постигат своите цели.

Анатомия на еротичния танц (и защо всяка дама може да си го позволи) >>>

Не е тайна, че съблазнителите не бързат, а дълго време омайват и тъкат нишките на любовта. Но възможно ли е да овладеем тази обгърната в мистерия сила – с лекота да караме хората да се влюбват в нас, да предизвикваме желание и да берем плодовете на отзивчивостта и очарованието на околните?

Притежаването на тази сила не изисква пълно преобразяване на характера или някакво физическо подобрение на външния вид. Съблазняването е игра на психологията, а не на красотата, и всеки човек е способен да я овладее до съвършенство. Необходимо е само да погледне на света по различен начин през очите на съблазнителя.

Как да очароваш всички около себе си: 10 трика на Меган Маркъл >>>

Робърт Грийн разделя видовете съблазнители на 9 образа: сирените, донжуановците, идеалните любовници, дендитата, непринудените, флиртуващите, чаровниците, харизматичните и звездите. След разкриването на деветте категории Грийн пристъпва към 24 урока на съблазняването, за да създаде едно задължително четиво за всеки, който иска да усвои изкуството да поражда желание.

Много повече  гениалност се изисква, за да правиш любов, отколкото да командваш армии.“ - Нинон дьо Ланкло

книга Ciela Изкуството да съблазняваш
Снимка: Ciela

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти