Време за четене: „Избави се от тревожността“

книга Изток Запад
Снимка: книга Изток-Запад/iStock

Живеем в тревожни времена. Сблъскваме се както с глобални проблеми, като пандемия, икономическа криза, инфлация, военни конфликти, така и с лични несгоди: изолация, несигурност, трудности във взаимоотношенията. Чувстваме огромна тревога в ежедневието си и сякаш губим контрол.

Книгата на Джъдсън Бруър идва точно навреме, за да ни покаже как да се справим с безпокойството и стреса и да си върнем живота. Смятаме, че тревожността варира от леко безпокойство до пълна паника, но всъщност е много по-всеобхватна.

Тя е в основата на различни видове пристрастявания и лоши навици – от алкохолната или наркотичната зависимост до преяждането на емоционална основа, отлагането, ровенето онлайн до забрава и др. Всичко това са механизми, които ни „помагат“ да се справяме с вътрешното безпокойство. Опитваме се да се контролираме, но тревожността е резистентна към рационалните мисли. Това е причината да не можем да се избавим от лошите си навици с разумни доводи или със силата на волята.

Авторът д-р Джъдсън Бруър създава научно доказан алгоритъм, който може да облекчи ума ни от тревожността, обсесивните мисли и пристрастяванията. Той предлага достъпни начини да спрем тревогата веднага щом усетим надигането и, както и техники за осъзнатост, които могат да пренасочат енергията ни по позитивен и лечебен начин. Само ако сложим край на старите навици, които подклаждат безпокойството, ще успеем да размотаем въжето, стегнало в примка живота ни.

Д-р Джъдсън Бруър е мисловен лидер в областта на промяната на навиците и „науката да владеем себе си“, комбинирайки над 20-годишния си опит в обучението по осъзнатост със своите научни изследвания. Той е директор на Отдела по изследвания и иновации в Центъра по осъзнатост и доцент по поведенчески и социални науки и психиатрия в Колежите по обществено здраве и медицина към университета „Браун“.

Също така е и научен сътрудник към Масачусетския технологичен институт. Психиатър и международно признат експерт по обучение в осъзнатост с цел лечение на пристрастявания, Бруър е разработил и изпробвал иновативни програми за осъзнатост с цел промяна на навиците, включващи както присъствени, така и основани на електронни приложения лечения за тютюнопушене, емоционално преяждане и тревожност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти