Време за четене: „Елизабет е изчезнала”

Ема Хийли
Снимка: Orange

До броени дни на българския пазар ще излезе дебютният роман на Ема Хийли „Елизабет е изчезнала”.

Книга, спечелила награда Costa за дебют през 2014 година, и обрала множество овации – както от критици, така и от читатели.

Романът ни запознава с възрастната Мод, която е и нашият разказвач. Мод е на 82 и има проблем с паметта – именно затова нещата, които научаваме в историята са малко разбъркани.

Единственото нещо, което знаем със сигурност, е, че Елизабет, единствената и най-добра приятелка на Мод, е изчезнала. Записвайки това на малки бележки, Мод е твърдо решена да разреши загадката.

Впоследствие разбираме защо главната ни героиня е толкова вманиачена в намирането на своята приятелка. Връщайки се към спомените си от времената след Втората световна война, Мод ни разказва за изчезването на сестра си Суки – мистерия, която остава неразгадана.

Но къде е Елизабет? Може би Мод знае това, но е забравила, затова не го е споделила с нас... Ще може ли Мод да разгадае и двете загадки едновременно?

Това е една невероятна история, която ще ви накара да се смеете, да тръпнете в очакване, а може би дори да се натъжите до сълзи. История, която преплита комедията и мистерията с лекота. История, която ще трогне всеки един от вас.

Блестящ дебют на Ема Хийли, който горещо препоръчваме на всички. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти