Време за четене: елегантната мистерия „Смърт в смокинг“ ни пренася сред лондонския елит

издателство Ера
Снимка: Издателство Ера/iStock

Найо Марш (1895–1982) е сред най-прочутите криминални автори в света. Считана за най-голямата звезда на жанра през неговия Златен век, тя е автор на над 30 успешни романа. С несравнимия си стил, в който се преплитат финес и хумор, умело изтъкани сюжети и интригуващи персонажи, Марш оформя криминалния жанр такъв, какъвто го познаваме днес.

Найо Марш е всеобщо призната като една от великите Кралици на криминалната литература, наред с Агата Кристи. Нейният най-обичан и популярен герой е красивият инспектор Родерик Ален, който с лекота печели читателските сърца по цял свят.

С негово участие вече можем да намерим на български език романа „Смърт в смокинг“ от Издателство „Ера“. Тази елегантно конструирана мистерия се нарежда сред най-завладяващите творби на Найо Марш.

Сюжетът ни пренася сред новооткрития светски сезон в Лондон, когато всички са обзети от трескаво вълнение. Сред тях е и изкусен изнудвач, който дебне поредната си жертва. Инспектор Ален е с един ход напред и е внедрил свой приятел. Но точно преди да разобличат престъпника, се появява такси с мъртъв пътник. Шофьорът е убеден, че мъжът е бил убит, но не може да посочи кой е убиецът, нито как е извършено убийството… Ален е на ход да разследва случая, който става все по-необичаен.

Повече за предишния роман на автора – „Таланта за престъпление“, прочетете тук.

20 романа, от които ще ви побият тръпки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти