Време за четене: „Другата жена“

книга
Снимка: Издателство СофтПрес

Бестселър на New York Times, избор на редакторите на Amazon и бъдеща филмова продукция на Netflix, „Другата жена“ от Мери Кубика, на книжния пазар у нас от издателство „СофтПрес“, е трилър, който ще ви накара да се съмнявате в собственото си отражение.

Нова страница, ново начало. Това мотивира Сейди и Уил да вземат двете си момчета и да заменят бурния и динамичен живот в Чикаго със спокойствието на малко островно градче в щата Мейн. Но могат ли наистина да започнат начисто, ако преместването им е съпроводено от горчивия вкус на загубата и смъртта? Домът им още пази спомените за предишната си собственичка – сестрата на Уил, чийто живот е завършил трагично. А като призрак из къщата броди нейната дъщеря Имоджен – груба и необщителна тийнейджърка, която ясно демонстрира, че присъствието на роднините ѝ е нежелано.

Докато всички свикват с новата обстановка, върху тях се стоварва шокираща новина. Жената от съседната къща е намерена мъртва, а полицията не разполага с достатъчно улики, за да залови извършителя. Убиецът може да е всеки и жителите на градчето са разтърсени от жестокото престъпление, но като че ли Сейди приема случилото се най-лично. Водена от собствените си страхове и подозрения, тя започва свое разследване, което открехва вратата към миналото. А оттам надничат лицата на непознати жени, чиито съдби се оказват преплетени с нейната. Колкото повече Сейди научава, толкова повече се оплита в мрежа от тайни, интриги и лъжи. Докато не разбира, че тя също е пионка в нечии ръце, а финалният ход предстои.

„Другата жена“ от Мери Кубика е мрачен психотрилър, който впечатлява със сложен и динамичен сюжет, следващ низ от неочаквани обрати и разкрития. Манипулирането на човешкото съзнание и заиграването с измамната линия между истината и лъжата са не просто основа, върху която авторката умело гради романа си, но и похват, който успешно прилага върху читателите.

Неслучайно утвърдени имена сред писателите на трилъри, сред които Дж. П. Дилейни, Карин Слотър, Саманта Даунинг и Сара Пеканен, определят книгата за „майсторска“, „непредсказуема“, „завладяваща“.

Талантът на Мери Кубика да пресъздава напрегната и наелектризираща атмосфера и да разказва история, в която всеки персонаж е потенциален злодей, е причината стрийминг платформата Netflix да закупи правата на „Другата жена“ и да започне работа по нейната екранизация. А докато читателят влезе в ролята на зрител, може да се опита сам да разкрие кое е истинското лице на другата жена. Ако посмее...

книга
Снимка: Издателство СофтПрес

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти