Време за четене: „Депресията: Начин на употреба“

книга AMG Publishing
Снимка: книга AMG Publishing/iStock

Според данни на Световната Здравна Организация броят на хората с депресия в света днес е между 280 и 320 милиона. Все повече деца и юноши страдат от заболяването. А всеки 40 секунди в света един човек се самоубива.

„Депресията: начин на употреба“ е нашата аларма за тази тревожна тенденция. За неразбирането на депресията, за ненавременното ѝ и неправилно диагностициране, за важността на проблема и за нуждата стигмата да се преодолее от обществото.

Книгата представя обстоен анализ на факторите, които предразполагат и са отговорни за появата на депресивното разстройство, анализ на неговите характеристики и видове лечение. Без да пренебрегва биологичните фактори, д-р Славова поставя акцент върху психологичните и житейски основания при появата, рецидивите и възстановяването от депресията. По този начин авторът дава смелост и сила на индивида, страдащ от състоянието, в борбата му с него. Книгата е богато илюстрирана с препратки към литературата, философията, изкуството, които рефлектират комплексната материя на депресията.

„Депресията: начин на употреба“ е първата нехудожествена книга на д-р Антоанета Славова и е резултат на нейния богат опит като практикуващ психиатър, както в България, така и в Южна Африка. Професионалният ѝ интерес е фокусиран върху депресивните и тревожностни разстройства, а холистичният ѝ подход включва работа върху човешките въпроси на смисъла на съществуването, свободата, самотата и идентичността

Д-р Славова завършва медицина, специализира психиатрия и работи почти 10 години в Медицинска Академия-София. От 1992 година живее и работи в Южна Африка, където създава успешна частна практика първо в Дърбан, после в Йоханесбург. Автор е на три художествени книги, последната - „Луна на прозореца“, е публикувана през 2019 г.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти