Време за четене: „55“ е нов заплетен трилър, към който ще се пристрастите

корица
Снимка: ИК Софтпрес

Двама предполагаеми убийци. Две напълно еднакви истории. Кой лъже?

„55“ е трилър, зареден с адреналин и напрежение, който дава на читателя тръпката от преследването и разбулването на мистерията. Вплитайки библейски мотиви и основни човешки ценности, Джеймс Деларги коментира въпроси за вярата, религията и хуманността, за предателството и приятелски подадената ръка, за светлината, която озарява този, който търси пътя към изкуплението.

Уилбрук е затънтено градче в Западна Австралия, което се намира до безкрайната неизследвана пустош. Животът там тече монотонно и сякаш нищо забележително не се случва. Докато един ден в полицията не пристига изплашен мъж на име Гейбриъл, който твърди, че е бил отвлечен от сериен убиец, а след като е бил упоен и държан в плен в планината, някак си е успял да се измъкне от смъртоносния капан. Похитителят, който се представил като Хийт, казал на Гейбриъл, че ще бъде номер 55 - неговата петдесет и пета жертва.

Малко по-късно друг ранен мъж влиза в същия полицейски участък. Представя се като Хийт и казва, че е бил похитен от човек на име Гейбриъл. Гейбриъл го известил, че ще бъде жертва номер 55. След неуспешния опит да отнеме живота на своята жертва серийният убиец очевидно се опитва да си присвои историята ѝ. Кой обаче е убиецът и кой – жертвата? Задачата да разреши заплетения случай е поверена на сержант Чандлър Дженкинс. Ще успее ли той да изпревари времето и да залови престъпника преди да е посегнал към следващата си жертва, или ще се превърне в една от неговите мишени, излагайки на опасност всички, които обича?

„55“ е книгата, с която Джеймс Деларги прави своя дебют на литературната сцена и благодарение на слабостта му към добрите криминални романи, комбинирана с неговия талант и майсторски стил, е създал един от най-завладяващите и интересни трилъри за последната година. Започнал като отговор на една идея, задавайки си въпроса „Какво ще стане, ако...“, днес „55“ разказва история, която крие изненади и неочаквани обрати зад всяка страница, а отговорите на всички въпроси читателят открива едва във финалните абзаци.

корица
Снимка: ИК Софтпрес

За автора:

Джеймс Деларги е роден в Северна Ирландия, но е живял и работил в редица държави по света, включително и Южна Африка, Австралия и Шотландия. „55“ е първият му роман, който е преведен на двайсет езика.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти