Иновативно

Vivacom Регионален грант събра иновативни проекти с фокус върху образованието и опазването на околната среда

Vivacom
Снимка: Vivacom

Седмото издание на Vivacom Регионален грант събра общо 299 иновативни проекта, свързани с подобряване на средата на живот и развитието на местните общности с фокус върху образованието и опазването на околната среда.

Получените кандидатури са от 26 области, като преобладаващ е броят на предложенията, дошли от градовете. А броят на всички включилите се организации е 264, като няколко от тях да участвали с повече от 1 проект.

За първа година Програмата има предварително определен фокус – образование и опазване на околната среда, и приема кандидатури, които въвличат местната общност и решават актуален проблем за нея в тези две направления.

Преобладаващата част от проектите предлага решения за повишаване на знанията и емоционално ангажиране на деца и ученици с проблемите на екологията, за възпитаване на положително отношение към опазване на природата, за привличане на обществеността за участие в съвместни природозащитни дейности, за извеждане от социалната изолация и развиване на уменията на млади и възрастни хора чрез участие в различни образователни инициативи, за повишаване на културата на доброволчество и функционалната грамотност, за обогатяване на културния пейзаж в малките населени места и подкрепа на действащите читалищни и общински културни дейци.

Целта на Програмата е да стимулира гражданските организации да развиват своите региони, в малките и големи населени места, чрез безвъзмездна финансова подкрепа (грант). Общата стойност на фонда в седмото издание на Vivacom Регионален грант е 60 000 лв. Като един проект може да получи финансиране до 5 000 лв., а продължителността му следва да бъде до 1 година.

Победителите в седмото издание на Програмата ще бъдат избрани от 6-членно жури в състав: Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации” във Vivacom, Ива Дойчинова, журналист и активист за граждански каузи, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“, Райко Байчев, журналист в онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право и най-новия член в журито – Симона Стилиянова, съосновател на „Основа“ и основател на Zero Waste Sofia.

А трите основни критерия за проектите са да бъдат с фoĸyc въpxy oбpaзoвaниe или oпaзвaнe нa oĸoлнaтa cpeдa, да въвличат местната общност и реализацията на инициативата да решава актуален проблем в населеното място.

Vivacom Регионален грант се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право.

Повече информация за Регионалния грант ще намерите ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти