Създадено за Hellmann’s

Великден с кауза

а
Снимка: iStock/Getty Images

Най-големият християнски празник, който ни връща вярата в доброто и новото начало, е на прага ни. Всяка година празнуваме Великден пищно, вкусно и цветно с боядисани яйца, ароматен козунак и традиционни ястия.

За съжаление, само след няколко дни част от тази храна ще се превърне в нежелан отпадък, защото пак, както всяка година, ще се окаже, че сме купили много. Вероятно ще се опитаме да спасим козунака с някоя от много рецепти за оползотворяване на стар козунак, ще сложим от варените яйца в няколко салати, но така или иначе част от тази храна ще бъде изхвърлена.

Случва се на много семейства в Европа, особено по празници, когато сме склонни да изразяваме радостта си чрез разточителни покупки. Средно 30% от купената храна отива на боклука, споделят от Българска хранителна банка. Фондацията превръща излишната и годна храна в ресурс за различни социални програми за хранително подпомагане във всяка година подкрепя над 20 000 души в нужда.

30% не са малко количество. То би могло да зарадва много семейства, които нямат възможност да подредят богата трапеза. Можем ли тази година да съчетаем празника с благородна кауза?

Можем, ето как.

В следващите дни, когато отидете да пазарувате във „Фантастико”, потърсете лимирираната серия „Добрите яйца” на ферма Ангелов.

H
Снимка: Hellmann's

В кутията ще откриете 7 яйца от свободно отглеждани кокошки вместо обичайните 10. Стойността на трите липсващи, но заплатени от вас яйца, ще достигне до нуждаещите се със съдействието на Българска хранителна банка.

Инициатор на благотворителната кампания е брандът Hellmann‘s, (този с вкусните майонези, да) в партньорство с Фантастико и ферма „Ангелов”.  Всяка от трите компании се ангажира допълнително да дари за каузата същата сума, каквато е общата събрана сума, дарена от клиентите на търговската верига.

H
Снимка: Hellmann's

Кампанията „Добрите яйца“ цели да насочи вниманието към разхищението на храна и да зарадва много семейства, които посрещат празниците в бедност.

В каузата се включват и редица изветни лица - Мария Силвестър, Маги Джанаварова, Крис Захариев и Лора Капустина.

Напомняме още веднъж - в магазини Фантастико се оглеждайте за кутия с надпис „Добрите яйца” на ферма Ангелов, част от кампанията на Hellmann’s за намаляване на разхищението на храна. Защото добрите яйца са тези, които не остават.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти